Acasă Actualitate Minorii de la Centrul de Reeducare Buziaş, spovediţi şi pregătiţi spiritual, de...

Minorii de la Centrul de Reeducare Buziaş, spovediţi şi pregătiţi spiritual, de Paşte

358
DISTRIBUIȚI

Apropierea Sărbătorilor Pascale reprezintă, pentru minorii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş, un prilej de a participa la desfăşurarea mai multor activităţi moral-religioase şi social educative. În aceste sens, tinerii instituţionalizaţi au beneficiat de asistenţa religioasă a doi preoţi parohi (preot Bălăgean Ioan şi preot Alexandru Ranca), fiind spovediţi, împărtăşiţi şi pregătiţi spiritual.

De asemenea, marţi, 38 de tineri creştini de la Biserica Fratelia din Timişoara, împreună cu preoţi parohi de la Arhiepiscopia Timiş şi Episcopia Timişoara, au participat, alături de tinerii instituţionalizaţi, la liturghia oficiată în capela Centrului de Reeducare Buziaş şi la manifestările culturale cu tematică religioasă realizate de adolescenţii din centru, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Celor prezenţi li s-a alăturat un grup de copii de la Fundaţia Siguranţa pentru copiii din România, judeţul Timiş. La finalul acestei activităţi, toţi tinerii prezenţi au primit cadouri, cozanaci şi băuturi răcoritoare, momentul fiind unul de bucurie în rândul tinerilor şi având o semnificaţie cu o puternică încărcătură emoţională şi spirituală.

Activităţile derulate în Centrul de Reeducare Buziaş, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, se vor încheia, luni,16 aprilie, prin participarea unui grup de 28 de minori internaţi la acţiunea „Un Paşte pentru fiecare”, organizat la Timişoara de către Biserica Betel. Derularea unor astfel de activităţi au ca scop, pe lângă reeducarea prin artă şi religie, crearea unei atmosfere de sărbătoare care să-i apropie pe tinerii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş de familie, de obiceiuri şi tradiţii, de biserică şi să-i sensibilizeze în raport cu problemele şi nevoile semenilor lor.

Comentarii

comentarii