Acasă Actualitate Dezbaterea pe bugetul Timișoarei, programată pe 9 aprilie. Cum pot fi înaintate...

Dezbaterea pe bugetul Timișoarei, programată pe 9 aprilie. Cum pot fi înaintate sugestiile și întrebările

679
DISTRIBUIȚI

Joi, 25 martie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a prezentat pe scurt propunerea de buget pe 2021, după câteva ore aceasta fiind și publicată pe site în întregime. Primarul anunța o perioadă de 30 de zile în care documentul va sta în consultare publică, iar acum reprezentanții municipalități au și stabilit data la care va fi organizată, online, dezbaterea propriu-zisă: 9 aprilie.

Reprezentanții primăriei transmit: „«Inspirat din energia timișorenilor» (sloganul documentului – n.r.), bugetul local este construit acum în funcție de nevoile de dezvoltare ale orașului, orientate spre cetățeni și spre cartiere. Bugetul Timișoarei pentru acest an este întemeiat pe următoarele principii: e al oamenilor din cartiere, crește calitatea vieții prin servicii de calitate, folosește șansa istorică a fondurilor europene, e orientat spre dezvoltarea Timișoarei în următoarea decadă. Bugetul total are 1, 4 miliarde de lei, din care partea de funcționare reprezintă 55,9%, adică 787 de milioane de lei, iar bugetul de dezvoltare este de 620 de milioane de lei, reprezentând 44,1%”.

Bugetul a fost publicat pe https://buget.primariatm.ro/, unde se pot face și recomandări, sugestii, contestații prin completarea unui formular. Propunerile și întrebările cetățenilor sunt așteptate până la data de 8 aprilie 2021, urmând ca la data de 9 aprilie, la ora 17, să fie organizată dezbaterea publică online.

„Cei care vor să participe la dezbaterea online, sunt rugați să ne comunice adresa de e-mail și recomandările lor la: camelia.crisan@primariatm.ro”, mai transmit reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii