Acasă Actualitate DGASPC Timiș recrutează mentori pentru tinerii din sistemul de protecție a copilului

DGASPC Timiș recrutează mentori pentru tinerii din sistemul de protecție a copilului

DISTRIBUIȚI

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, partener în cadrul proiectului transnațional “Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care”, demarează în perioada 29 octombrie – 30 noiembrie, o campanie de recrutare și selecție a celor ce doresc să devină mentori pentru tinerii din sistemul de protecție a copilului.

Mentorii trebuie să fie persoane responsabile din comunitate, cu o ținută morală demnă și cu dorința de a se implica în procesul de formare a tinerilor instituționalizați ce vor fi incluși în proiect. Vârsta tinerilor incluși în proiect este cuprinsă între 16 și 24 de ani.

Persoanele care doresc să fie mentori, trebuie să depună o cerere, însoțită de un curriculum vitae, la Registratura DGASPC Timiș sau să le transmită pe adresa de e-mail a instituției (dgaspctm@gmail.ro). După data de 30 noiembrie va avea loc selecția persoanelor ce vor fi implicate în program, ulterior urmând să aibă loc, la sediul DGASPC Timiș și primele întâlniri ale acestora cu tinerii din sistemul de protecție a copilului.

Programul de mentorat va avea o perioadă de 3 luni, timp în care, alături de personalul de specialitate din cadrul DGASPC Timiș, mentorii îi vor ajuta pe tineri să se integreze socio-profesional, să își dezvolte abilitățile pentru o viață independentă și să fie pregătiți pentru responsabilitățile vieții în comunitate.

 

Comentarii

comentarii