Acasă Economic Directorii financiari din Timiş sunt cel mai bine plătiţi din vestul ţării

Directorii financiari din Timiş sunt cel mai bine plătiţi din vestul ţării

DISTRIBUIȚI

managerPotrivit unui studiu realizat în vestul ţării de firma de recrutare AIMS Human Capital România, salariile directorilor financiari din regiune variază de la 1.475 de euro până la peste 2.500 de euro, în funcţie de judeţ. Media salarială pentru directorii financiari din Timiş este de peste 2.500 de euro, mai mare decât în Sibiu şi Cluj, unde media salarială pentru o astfel de poziţie este de 1.714, respectiv 1.475 de euro.
„Aş dori să atrag atenţia că aceste cifre nu înseamnă neapărat că în Cluj salariile sunt mai mici decât în Timiş (ceea ce e totuşi valabil pentru Sibiu). Cel puţin în cazul participanţilor noştri din Cluj, unele companii sunt investiţii foarte noi în România şi, ca atare, în poziţiile de directori financiari încă sunt expatriaţi, al căror salariu nu este raportat pe statele de plată din România”, a declarat Gynella Parfenie, senior consultant AIMS Human Capital România.
Potrivit senior consultantului AIMS, în Timiş unele investiţii străine au sărbătorit deja zece ani de existenţă, iar aceste companii au avut timp să crească români care să preia poziţiile de top management. „În aceste companii găsim adesea directori financiari români, spre deosebire de fabricile din alte zone ale ţării”, spune Parfenie. Media salariilor de încadrare lunare brute ale celor 75 de companii care au raportat angajaţi în departamentul financiar este de 813 euro.
Variaţiile salariale rămân în continuare foarte mari pe piaţa din România, salariile diferă mult în funcţie de regiune, de companie şi de experienţa angajatului. Cele mai mari venituri se înregistrează în continuare în Capitală, unde pentru toate poziţiile salariile sunt cu cel puţin 25% mai mari. Deşi rata de creştere salarială din ultimii ani din România a fost printre cele mai mari din Europa, nivelul salarial înregistrat pe piaţa locală este mai mic decât cel înregistrat în celelalte state europene. Directorii financiari din România câştigă mult mai puţin decât cei din Vest. În Franţa sau Germania, un director financiar primeşte un salariu de aproape 11.000 de euro pe lună.

Comentarii

comentarii