Acasă Actualitate Dominic Fritz, solidar cu comunitatea germană împotriva agresiunii „partidului de factură anarhică”...

Dominic Fritz, solidar cu comunitatea germană împotriva agresiunii „partidului de factură anarhică” AUR

DISTRIBUIȚI
Dominic Fritz și Ioan Fernbach, președintele Forumului Regional Banat din cadrul FDGR

Miercuri, 9 februarie, Ovidiu Ganț, deputat din partea Forumul Democrat al Germanilor din România, a declarat că un deputat AUR de Timiș, Ciprian Titi Stoica, l-a numit „nazist” și a cerut Parchetului General să se sesizeze pentru faptă. În plus, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, de asemenea deputat de Timiș, a sesizat și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Dominic Fritz, primarul Timișoarei și președintele USR Timiș, se solidarizează cu comunitatea germană și susține inițiativa lui Drulă.

„Dominic Fritz se solidarizează cu comunitatea germană din România împotriva agresiunii AUR: «Ceaușescu i-a vândut și acum vine un partid care le cere, din nou, să plece. Banatul, Timișul este un spațiu multicultural»”, transmit reprezentanții USR Timiș.

Tot aceștia spun că, în prezent, deși a contribuit istoric la modernizarea României, comunitatea germană din Timișoara, Banat și de peste tot din România este astăzi ținta unei campanii de agresiune din partea „partidului de factură anarhică” AUR. Useriștii compară „scenele de discriminare grosolană la adresa colegului deputat Ovidiu Ganţ” cu fapta lui George Simon, de „a lua cu asalt” Primăria Timișoara.

„Mă îngrozesc că astăzi imaginea Banatului este batjocorită de un deputat AUR de Timiș care își insultă colegul, și el deputat de Timiș, cu acuzații de nazism. Germanii din România, din Banat, au pus umărul la construirea societății românești moderne, au trudit și luptat cot la cot cu românii și celelalte comunități etnice, precum evreii și maghiarii, și acestea ținte ale unui discurs violent, pentru bunăstarea tuturor. Au construit orașe și au lăsat un patrimoniu cu care azi ne mândrim. Mulți au fost deportați de două ori, în Rusia după 1945 și în Bărăgan în anii 1950. Ceaușescu i-a vândut și acum vine un partid care le cere, din nou, să plece. Cum să fie acuzați de nazism și trimiși în Germania? Banatul, Timișul este un spațiu multicultural în care toți au avut o contribuție și au trăit de secole în bună înțelegere. AUR nu înțelege istoria acestui loc și pentru prima oară văd un real pericol de dezbinare. Cer tuturor liderilor partidelor și parlamentarilor PNL și PSD să condamne acest tip discurs care otrăvește mediul politic și societate și să-l izoleze. Tăcerea este o formă de încurajare și complicitate”, a declarat Dominic Fritz, potrivit comunicatului de presă trimis de USR Timiș.

Comentarii

comentarii