Acasă Sănătate Donează o șansă la viață! Fii Eroul din umbră! la Timișoara și...

Donează o șansă la viață! Fii Eroul din umbră! la Timișoara și Arad

1158
DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice a fost marcată, luni 18 septembrie, un eveniment născut din dorința de a mulțumi milioanelor de donatori înscriși în registrele donatorilor de celule stem hematopoietice din întreaga lume, care au ajutat sute de mii de pacienți, inclusiv pacienți din România.

Peste 95% dintre transplanturile de celule stem hematopoietice (transplanturi medulare) de la donatori neînrudiți, realizate în țara noastră, au fost făcute mulțumită unor donatori străini. Mai exact, din cei 144 de pacienți români transplantați cu celule stem hematopoietice provenite de la donatori neînrudiți, doar 6 au găsit donatori compatibili în România.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice 2017, Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice din România a organizat mai multe activități de informare și de promovare a donării de celule stem, în cadrul campaniei „Donează o șansă la viață”: Fii Eroul din umbră!, derulate în 15 orașe din România: Arad, Bacău, Brezoi, București, Caracal, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Slobozia, Târgu Mureș și Timișoara. Pentru ca mesajele campaniei „Donează o șansă la viață”: Fii Eroul din umbră să aibă un ecou cât mai mare, bănățenii sunt invitați să se alăture inițiativei medicilor. „Fii Eroul din umbră! Înscrie-te în Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și donează o șansă la viață! www.registru-celule-stem.ro #EroulDinUmbra, #ThankYouDonor”

 

 

 

Comentarii

comentarii