Acasă Eveniment Două tinere vroiau să iasă din ţară ascunse sub podeaua unui autocar

Două tinere vroiau să iasă din ţară ascunse sub podeaua unui autocar

DISTRIBUIȚI

traficPoliţiştii de frontieră timişeni au depistat două tinere care se aflau ascunse într-un autocar, încercând în acest fel să evite controlul de frontieră. Sâmbătă, 11 aprilie., în jurul orei 1.00 la P.T.F. Cenad, judeţul Timiş s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un autocar înmatriculat în Portugalia, condus de cetăţeanul român M. Ioan, în vârstă de 31 ani, domiciliat în Oradea, însoţit de cetăţeanul român C. Ilariu în vârstă de 26 ani, domiciliat în municipiul Hunedoara.
 La controlul interior al autocarului s-a constatat că pe culoarul dintre scaune se afla o trapă care avea capacul de acces deplasat, fapt ce a atras atenţia poliţiştilor. Ei au solicitat şoferului să ridice trapa, ocazie cu care au descoperit ascunse în interiorul locaşului, două persoane de sex feminin.
În urma cercetărilor şi din declaraţiile celor în cauză s-a stabilit că femeile sunt N. Adriana, în vârstă de 18 ani cu domiciliul in municipiul Brăila şi D.G. în vârstă de 15 ani, cu domiciliul in municipiul Tg. Jiu.
Cele două femei au declarat că intenţionau să iasă ilegal din ţară deoarece nu deţineau documente de călătorie valabile, motiv pentru care, în cursul lunii martie, l-au contactat în municipiul Tg. Jiu. pe cetăţeanul român C. Ilariu, care le-a promis sprijin, la o dată pe care o vor stabili ulterior.
 Astfel, in data de 10 aprilie, in jurul orelor 12.00, cei trei s-au întâlnit întro staţie de benzină de la marginea localităţii Tg. Jiu, judeţul Hunedoara şi s-au îmbarcat într-un autocar condus de M. Ioan, înmatriculat în Portugalia, cu care au călătorit până în apropierea PTF Cenad.
Bărbaţii au declarat că, înainte de a ajunge în punctul de frontieră, întro parcare, le-au ascuns pe cele doua femei în locaşul aflat sub podeaua interioară a autocarului .
Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale, celor două persoane ascunse, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbaţilor, pentru trafic de migranţi. La finalizarea cercetărilor, cei patru vor fi prezentaţi procurorilor, în vederea luării măsurilor legale

Comentarii

comentarii