Acasă Eveniment Drumul Crucii trece prin Lugoj şi Făget

Drumul Crucii trece prin Lugoj şi Făget

502
DISTRIBUIȚI

La iniţiativa consilierului judeţean Mihai Bojin şi a pastorului Ionel Tuţac, în acest an va avea loc, pentru a doua oară în municipiul Lugoj, „Drumul Crucii”, o dramatizare a Patimilor Mântuitorului realizată de artistul băimărean Daniel Leş împreună cu un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe. Manifestarea se va desfăşura marţi, 10 aprilie, începând cu ora 17, pe traseul: Casa de Cultură a Sindicatelor – strada Bucegi – Parcul „George Enescu” – Podul de Beton – Universitatea Europeană Drăgan – Primăria Lugoj – Podul de Fier – platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, unde va fi prezentată scena Răstignirii. 

Personajele istorice: Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, vor purta costume de epocă.

Tot marţi, 10 aprilie, „Drumul Crucii” va trece, în premieră, prin Făget. Procesiunea va pleca, la ora 12, din Parcul Central. La eveniment sunt invitaţi şi aşteptaţi să participe credincioşii din toate confesiunile şi grupările religioase care cred în moartea şi învierea Mântuitorului.

Manifestările din Lugoj şi Făget sunt organizate de Fundaţia „Casa Esterei”, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş. Reprezentare dramatica a „Drumului Crucii” parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui a fost iniţiată de Asociaţia „Servus” din Baia Mare şi se află la cea de-a IX-a ediţie. În acest an, „Drumul Crucii” a trecut prin Dumbrăviţa (sâmbătă, 7 aprilie) şi Baia Mare (luni, 9 aprilie), urmând să mai fie parcurs la Rm. Vâlcea (11 aprilie), Piteşti (12 aprilie) şi Bucureşti (13 aprilie).

Comentarii

comentarii