Acasă Actualitate ”Drumul mare”, ca o stradă din oraș, în comuna Parța

”Drumul mare”, ca o stradă din oraș, în comuna Parța

DISTRIBUIȚI

Locuitorii din Parța au un ”drum mare”, ca la oraș. Primăria Parța a finalizat lucrările la proiectul “Realizare trotuare pe strada principală (drumul mare)”.

Lucrarea a cuprins ambele sensuri de mers, de la digul râului Timiș și până la ieșirea din localitate, către Petroman. Lungimea totală a trotuarelor realizate estede 2580 metri și lățimea medie de 1,70 metri. Trotuarele au fost realizate din dale prefabricate autoblocante din beton, de 6 cm, pe traseul curent și 8 cm în zona acceselor auto la proprietăți. De asemenea, au fost realizate podețe la intersecții, marcaje rutiere de traversare pentru pietoni și au fost montate indicatoare de circulație (trecere pentru pietoni) cu LED și panou fotovoltaic.

”Prin realizarea acestei rețele pietonale au fost îmbunătățite considerabil viabilitatea și starea tehnică a trotuarelor și implicit confortul și siguranța celor care le folosesc. Am reușit să transformăm cărările pline de noroi, praf sau vegetație în trotuare moderne”, spune Daniel Drăgan, primarul comunei Parța.

Comentarii

comentarii