Acasă Actualitate După avizarea SF-ului, Primăria Timișoara vrea să și scoată la licitație proiectarea...

După avizarea SF-ului, Primăria Timișoara vrea să și scoată la licitație proiectarea și lucrările la parcarea multietajată de la Spitalul de Copii

DISTRIBUIȚI

În luna mai, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al primei parcări publice multietajate din municipiu, cea de la Spitalul de Copii. Acum, marți, 7 februarie, aceeași instituție anunță că studiul a fost avizat și că urmează cât de curând să lanseze licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Se mai așteaptă doar ultimele proceduri administrative și un vot favorabil în Consiliul Local Timișoara.

„Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei MunicipiuluI Timișoara a avizat studiul de fezabilitate pentru «Parcarea Louis Țurcanu», prima parcare multietajată ridicată de municipalitate. După aprobarea indicatorilor în ședința în plen a Consiliului Local Timișoara, primăria va lansa licitația pentru proiectarea și execuția acesteia”, se arată, mai exact, într-un comunicat de presă al municipalității.

„Intenția noastră este de a elibera cât mai mult din spațiul public din zona centrală care acum este ocupat de mașini, să le mutăm într-o clădire de parcare colectivă și să folosim spațiul eliberat pentru zone verzi, piste pentru biciclete sau trotuare mai bune. Parcarea va avea 3 etaje supraterane și 2 etaje subterane și vom integra mai multe funcțiuni: stații de încărcare a mașinilor electrice, dar și locuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, este importantă pentru noi componenta verde și, de aceea, pe terasa parcării vor fi instalate panouri fotovoltaice, dar și plante agățătoare pe fațade”, transmite primarul Dominic Fritz, potrivit aceluiași comunicat.

Parcarea se va afla în zona centrală a Timișoarei, pe str. Nemoianu și va fi accesibilă atât personalului de la Spitalul Louis Țurcanu, cât și cetățenilor care au nevoie de un loc de parcare în zonă, inclusiv pentru vizite la spital. Parcarea va avea 184 de locuri și valoarea estimată a investiției se ridică la 45 de milioane de lei. Proiectul prevede o construcție cu două etaje la subsol, parter și două etaje, plus terasă. Construcția va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu lift, sistem de supraveghere video și locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, conform legislației în vigoare.

Pentru iluminat vor fi folosite panouri fotovoltaice la nivelul terasei, zonele de acces vor fi monitorizate, iar șoferii vor putea afla din timp dacă există locuri libere. De asemenea, pentru șoferii de mașini electrice sau hibride, aceștia vor avea la dispoziție 6 locuri cu stații de încărcare pentru vehicule electrice. Proiectul include și locuri pentru parcarea bicicletelor.

„Odată ce sunt finalizate ultimele demersuri administrative, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți vor fi supuși la vot în Consiliul Local”, mai promit reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii