Acasă Eveniment Şedinţă festivă a consiliului local de Ziua Timişoarei

Şedinţă festivă a consiliului local de Ziua Timişoarei

DISTRIBUIȚI

FOTO

Nicolae Robu către timişoreni: „La mulţi ani! şi bucurii fără număr”

În 3 August 1919, trupele conduse de Virgil Economu au intrat triumfătoare în Timişoara. În acelaşi an, Timişoara a fost condusă de o administraţie românească. Pentru a marca acest unic eveniment la Primăria Timişoara a avut loc o şedinţă festivă la care au participat aleşii locali, personalităţi ale oraşului, dar şi mulţi alţi oameni politici. În cadrul acestui eveniment au fost acordate diplome de excelenţă pentru Nicholas Green şi Elizabeth Mellish. În cadrul aceleiaşi şedinţe festive a fost acordat şi Titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Timişoara sculptorului Ingo Glass.

Gheorghe Ciuhandu a uitat de noua administraţie

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, nu a fost prezent la momentul aniversar organizat cu prilejul Zilei Timişoarei în sala mare a primăriei. Se pare că cei care s-au ocupat de trimiterea invitaţiilor nu i-au trimis una şi fostului edil. De altfel, noul primar, Nicolae Robu, a spus că nu l-a invitat personal pe Gheorghe Ciuhandu. „Ştiu că au fost trimise multe invitaţii. Eu personal nu l-am invitat, nici măcar nu ştiu dacă este în oraş”, a declarat Nicolae Robu.

Sală nouă la Primăria Timişoara

Nicolae Robu şi-a luat un angajament ferm în ceea ce priveşte renovarea sălii de consiliu a Primăriei Timişoara. „Anul viitor, de ziua oraşului, invitaţii vor fi primiţi într-o sală mult mai confortabilă, unde invitaţii se vor simţi mult mai bine”, a spus Robu. „Vreau să vă urez La mulţi ani! şi bucurii fără număr, fie ca oraşul nostru să aibă zile bune în continuare, secole bune, suntem angajaţi în proiecte ambiţioase menite să schimbe faţa oraşului. La mulţi ani Timişoara, La mulţi ani timişoreni!”, a spus Robu.

Critic de artă pe Aleea Personalităţilor

De Ziua Timişoarei, Aleea Personalităţilor din oraş se poate mândri cu un nou bust aparţinând criticului de artă Deliu Petroiu. Criticul de artă a fost una dintre marile personalităţi ale oraşului Timişoara, a fost profesor universitar, critic de artă, membru de onoare al Uniunii Scriitorilor din România,  personalitate definitorie a vieţii spirituale şi cultural-artistice din capitala Banatului. Deliu Petroiu s-a născut la 24 august 1922, în localitatea Nădlac, judeţul Arad. Este absolvent al Facultăţii de Litere şi Filosofie a Universităţii din Cluj-Napoca, unde a fost studentul lui Lucian Blaga. A participat la înfiinţarea celebrului "Cerc  Literar de la Sibiu". Mai mult de patru decenii a trăit şi activat în Timişoara, dăruindu-se cu pasiune studiului şi sintezei academice, propăşirii învăţământului universitar şi liceal, promovării şi popularizării artelor frumoase. Acesta este al doilea bust dezvelit anul acesta, după cel al academicianului Corneliu Mikloşi, în primăvara acestui an, cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la naşterea academicianului. La acest eveniment a participat şi soţia lui Deliu Petroiu.

Comentarii

comentarii