Acasă Actualitate Etnicii romi de la Brantner, model și pentru alții

Etnicii romi de la Brantner, model și pentru alții

DISTRIBUIȚI

Sportivul și activistul timișorean Ștefan Iulian Cojocnean i-a dat, pe Facebook, drept model pe angajații de etnie romă ai societății de salubritate Brantner. Cu unul dintre aceștia, Loți, Ștefan Cojocnean „a mai avut de-a face” și acum două săptămâni. Sportivul i-a găsit telefonul în Parcul Botanic și i l-a returnat chiar cu o zi înainte ca păgubitul să fi împlinit 44 de ani.

Acum, Ștefan Cojocnean l-a dat exemplu pe Loți și colegii lui de la Branter, care, spre deosebire de alți coetnici, au reușit să se integreze în societatea românească. Acesta a scris:

„Am apreciat această fotografie prin boemia ei în condițiile actuale.

Această fotografie a fost făcută sâmbătă în 4 apr. ora 10 în pauza de masă a muncitorilor de la Brantner.

Mi-aș dori că acești țigani foarte bine integrați în societatea românească ca cei din fotografie să fie luați drept exemplu de ceilalți coetnici care bravează sau sunt certați cu legea sfidând organele de ordine trebuind să se intervină în forță cu trupele speciale de intervenție”.

Și urmăritorii sportivului s-au arătat impresionați de cei trei muncitori ai operatorului Brantner. „Nu culoarea contează, ci atitudinea. Cinste celor ca ei, care muncesc”, după cum scria într-un comentariu.

Comentarii

comentarii