Acasă Cultura Explorează-ți creativitatea și cultura în cadrul proiectului Mosaic Minds!

Explorează-ți creativitatea și cultura în cadrul proiectului Mosaic Minds!

DISTRIBUIȚI

Cu mândrie și bucurie, Asociația Xeo și Fundația Artmedia anunță lansarea proiectului Mosaic Minds – o inițiativă culturală și artistică, dezvoltată în colaborare și finanțată prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian-American Foundation.

În perioada 29 iulie – 6 august, Mosaic Minds îi invită pe toți copiii și tinerii cu varsta cuprinsa intre 6 si 16 ani din comunitatea locala să participe la ateliere captivante și activități diverse, incluzând muzică, teatru, dans, arte și tehnologie. Cu misiunea de a promova înțelegerea interculturală și creativitatea, aceste ateliere vor aduce o valoare semnificativă în dezvoltarea personală și intelectuală a participanților.

Unul dintre momentele deosebite ale proiectului este atelierul de tehnologie “Shine Your Light”, care va avea loc la Nokia Garage pe data de 4 august, la ora 16:00. În cadrul acestui atelier, copiii și tinerii vor avea ocazia să creeze propriul joc interactiv în Scratch, explorând jocurile tradiționale ale copilăriei din diverse țări și să-și dezvolte creativitatea și abilitățile de viziune în spațiu, utilizând programul Fusion 360 pentru a modela obiecte specifice diferitelor culturi tradiționale.

„Pentru a vă înregistra la atelierele Mosaic Minds și pentru a face parte din această călătorie de descoperire culturală și artistică, accesați platforma noastră oficială https://mosaicminds.page/ și utilizați opțiunea “Join the summercamp!”. Pentru a beneficia de programul educațional oferit de Mosaic Minds, fiecare participant trebuie să se înregistreze la trei activități distincte, asigurându-se că acestea nu se suprapun în cadrul programului. Menționăm că toate activitățile oferite de Mosaic Minds sunt GRATUITE, pentru a asigura accesibilitatea și implicarea tuturor copiilor și tinerilor din comunitatea Timișoara. Prin această abordare, ne dorim să oferim oportunități egale pentru toți participanții să exploreze și să se dezvolte în domeniile artistice și culturale oferite de proiect.

Cu fiecare copil și tânăr care participă la Mosaic Minds, proiectul devine un mozaic unic și colorat al experiențelor și talentelor lor, contribuind astfel la o comunitate mai unită și înțelegătoare.
Vă invităm cu căldură să fiți parte din această inițiativă deosebită și să contribuiți la crearea unui tablou minunat al culturii și creativității în comunitatea noastră„, trasnmit organizatorii.

Comentarii

comentarii