Acasă Economic Faur Bucureşti vrea să cumpere acţiuni la alte companii

Faur Bucureşti vrea să cumpere acţiuni la alte companii

535
DISTRIBUIȚI

Societatea Faur Bucureşti (FAU) ar putea cumpăra acţiuni în cadrul altor societăţi comerciale, în valoare de până la 9,1 milioane de lei, după ce fraţii Marius şi Emil Cristescu, acţionarii majoritari ai Faur, au aprobat hotărârea în AGA, a anunţat luni compania. Suma maximă de 9,1 milioane de lei pe care societatea Faur este dispusă să o aloce reprezintă 30% din valoarea totală a capitalului social al companiei, de 30,3 milioane lei.
În luna aprilie fraţii Cristescu au derulat o ofertă publică de preluare prin intermediul căreia intenţionau să cumpere de la acţionarii minoritari 2,58% din capitalul Faur, însă au reuşit să atragă doar 0,03% din totalul acţiunilor. Astfel, cei doi oameni de afaceri au plătit 32.700 de lei pentru cele 6.960 de acţiuni Faur, reprezentând 0,03% din capitalul social, ajungând să deţină în mod concertat 97,45% din companie.
Acţiunile Faur Bucureşti se tranzacţionează la categoria "Nelistate" a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul FAU. Compania are un capital social de 30,34 milioane de lei, divizat în 21,67 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,40 lei.

Comentarii

comentarii