Acasă Eveniment Femeie din Coasta de Fildeș, oprită la PTF Curtici, după ce a...

Femeie din Coasta de Fildeș, oprită la PTF Curtici, după ce a încercat să iasă din țară cu pașaportul altei persoane

DISTRIBUIȚI

Pe 8 decembrie, în jurul orei 2.30, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici au oprit o femeie de 32 de ani, cetățean din Coasta de Fildeș, care a încercat să iasă ilegal din țară, folosind un paşaport ce aparţinea altei persoane. Ivorianca călătorea cu trenul pe ruta Bucureşti Nord – Viena, iar la controlul de frontieră a prezentat un pașaport simplu, eliberat de autoritățile din Franţa.

La verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document existau diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. Polițiștii au stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Coasta de Fildeş, în vârstă de 32 de ani. Femeia a declarat că a recurs la această metodă întrucât intenționa să ajungă în Franţa.

Referitor la acest episod, Poliția de Fronteiră transmite: „În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei femeii, efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

Comentarii

comentarii