Acasă Sănătate Femeile din Banat sunt ajutate să prevină și să descopere la timp...

Femeile din Banat sunt ajutate să prevină și să descopere la timp cancerul de sân!

1882
DISTRIBUIȚI

Conferința de lansare a proiectului Fii responsabilă de sănătatea ta, în scopul prevenției, depistării precoce, diagnosticării și tratamentului precoce al cancerului de sân pentru regiunea de vest și nord-vest are loc, joi 27 mai, de la ora 9.00, online.

Partener în proiect este și Mitropolia Banatului din Timișoara. La eveniment sunt invitați să vorbească directorii DSP Timiș și DSP Arad, managerul Spitalului Municipal Timișoara, dar și responsabili din Mitropolia Banatului.

Se va discuta despre activitățile de transfer din etapa I pregătitoare la etapa II de, implementare a metodologiilor, strategiilor și protocoalelor de asigurare și control al calității programului de screening la toate nivelele corespunzătore cerințelor.

De asemenea, se va discuta despre ponderea îmbolnăvirilor prin cancer de sân și de protocolul epidemiologic, dar și despre diseminarea livrabilelor etapei I -metodologii și strategii, protocoale populaționale invitare – informare – mobilizare –programare.

Raport evaluare și planning/ modalități și rețele de furnizori informare/mobilizare/invitare – activități QA/QC privind intensitatea programului de screening/acoperirea preconizată a populației la risc cu teste, corespunzător indicatorilor din contractele de finanțare din Etapa II, (prezentare planning  bazat pe rezultate ale evaluărilor studiilor/mapărilor completate prin verificări în teren și armonizări cu catagrafierea/selecția/strategia de invitare/reinvitare și programare a beneficiarelor la risc ale proiectelor și ale mapării finale a resurselor specifice de furnizare de servicii asigurate calitativ)

Program:

10:45 – 11:00  Diseminare protocoale testare primară/arbitraj/evaluare/confirmare/referire la tratament- Dr.Carmen Lisencu – Responsabil activitate Etapa I

11:00 – 11:15 Diseminare protocoale de anatomie patologică – Dr. Bogdan Fetica, Expert Etapa I

11:15 – 11:30 Raport privind activitățile de transfer – diseminare protocoale de follow-up – Dr. Daniela Martin, Expert Etapa I

11:30 – 11:45 Raport privind activitățile de elaborare/diseminare a metodologiei și a calendarului Campaniei naționale de informare – Expert IEC Roxana Uscoiu (Nistor) Responsabil activitate 4 Etapa I și expert Reprezentant prestator de servicii

11:45 – 12:00 Raport privind activitățile de elaborare și transfer-diseminare de metodologii de circuit și acces la datele din Platforma Info Screen, metodologii de analiză/monitorizare a indicatorilor de performanță – module QA/QC intern și extern – Specialist IT Anton Bereschi, Responsabil activitate 2 Etapa I și Reprezentant presator de servicii

12:00 – 12:15 Raport privind metodologiile de suport – psiholog oncolog Florina Pop,  Expert etapa I

12:15 – 12:30 Raport privind curriculele și calendarul cursurilor de formare – abordul integrat cu Etapa II – Dr. Iulia Gavrilă, Expert responsabil subactivitate 3.2 Etapa I.

Comentarii

comentarii