Acasă Eveniment Fiul unui lider din mafia calabreză ‘Ndrangheta, student la medicină în Arad,...

Fiul unui lider din mafia calabreză ‘Ndrangheta, student la medicină în Arad, căutat pentru trafic internațional de droguri, a fost arestat

DISTRIBUIȚI

Mai multe percheziții au avut loc miercuri dimineața în țări din Europa, printre care și România, mai exact, în Arad, descinderile vizând destructurarea unei grupări infracționale specializată în traficul internațional de droguri. Este vorba despre gruparea de crimă organizată ‘Ndrangheta, celebra mafie calabreză.

Fiul unuia dintre liderii ‘Ndrangheta, un tânăr de aproximativ 22 de ani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru trafic internațional de droguri, se afla în Arad. Tânărul se afla din luna septembrie 2022 la Arad și era student la medicină, scrie specialarad.ro.

Mandatul european de arestare a fost pus în aplicare de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, împreună cu polițiști din București. Tânărul italian a fost ridicat dintr-un apartament din municipiul Arad. Oamenii legii l-au condus pe tânăr la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Aici, pe numele cetățeanului italian a fost emisă o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore.

Cetățeanul italian a fost prezentat miercuri după masa în fața judecătorului din cadrul Curții de Apel Timișoara care a decis executarea mandatului european de arestare emis la data de 30.03.2023 de către Judecătorul de Instrucţie din cadrul Tribunalului Reggio Calabria şi a dispus „predarea persoanei solicitate Giorgi Sebastiano, cetăţean italian, către organele judiciare din Italia”, se arată pe portal.just.ro.

Potrivit portalului, Curtea de Apel Timișoara a constatat că „persoana solicitată a consimţit la predarea sa organelor judiciare din Italia şi nu a renunţat la beneficiul regulii specialităţii. În baza art. 104 alin.10 din Legea nr. 302/2004 republicată dispune arestarea persoanei solicitate Giorgi Sebastiano, cetăţean italian, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.05.2023, până la data de 01.06.2023, inclusiv. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 03.05.2023”.

Peste 100 de persoane au fost arestate miercuri dimineață în timpul unor raiduri în mai multe țări europene, în cadrul unei acțiuni de reprimare a mafiei italiene ‘Ndrangheta, scrie dw.com.

Potrivit sursei citate, autoritățile germane au declarat că arestările au făcut parte dintr-o anchetă coordonată de anchetatori din Germania, Belgia, Franța, Italia, Portugalia și Spania.

În Italia, carabinierii au arestat 108 persoane suspectate de implicare în această grupare, iar în Germania, peste 1.000 de ofițeri au percheziționat zeci de locuințe, birouri și magazine din mai multe state.

Suspecții sunt acuzați de spălare de bani, evaziune fiscală penală, fraudă și contrabandă cu droguri, asociere criminală de tip mafiot, deținere și trafic de arme.

Numite în cod Operațiunea „Eureka”, raidurile au avut loc după aproape patru ani de investigații extrem de secrete privind organizația mafiotă calabreză.

Se crede că organizația mafiotă a introdus ilegal cantități mari de cocaină din America de Sud în Europa în nave container care ajungeau la Anvers, Rotterdam și în portul calabrez Gioia Tauro.

 

Comentarii

comentarii