Acasă Politica Fritz, dezamăgit de decizia de demitere a ministrului Vlad Voiculescu: „Nimeni nu...

Fritz, dezamăgit de decizia de demitere a ministrului Vlad Voiculescu: „Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate”

1678
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, sare în apărarea lui Vlad Voiculescu, demis miercuri dimineață din funcția de ministrul al Sănătății de către prim-ministrul Florin Cîțu. Edilul-șef al orașului de pe Bega consideră decizia una „prematură”, luată după „o furie mediatică disproporționată și de multe ori ipocrită” la adresa lui Voiculescu.

Fritz consideră că nimeni nu putea redresa într-un timp atât de scurt – Voiculescu a avut un mandat de sub cinci luni – sistemul sanitar din România, după „30 de ani de nepăsare și de căpușare de către grupuri de interese politico-economice”. Primarul se arată mulțumit de munca depusă de fostul ministru, amintind de susținerea inițiativei de vaccinare anti-coronavirus la medicul de familie, și speră că acesta va rămâne implicat politic în „transformarea României”.

Reacția primarului Dominic Fritz, transmisă printr-o postare pe pagina sa de Facebook, la câteva ore de la anunțul demiterii ministrului:

„O decizie prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie.

Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice.

Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputația unui om integru și de încredere.

Vlad Voiculescu și echipa lui au luptat, în spatele ușilor închise, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare. Nici în această privință nu i-a fost ușor, deși multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori. Îi sunt recunoscător că am început, împreună, un program pilot la Timișoara. Rezultatele, din nou, nu se văd peste noapte, ci atunci când vom trage linia.

Timișoara are multe proiecte pentru sănătate cu Ministerul Sănătății, pentru controlul pandemiei și pentru infrastructura sanitară a orașului, și acestea trebuie să continue.

Îi mulțumesc lui Vlad pentru tot ce a făcut pentru România și pentru Timișoara. Pentru integritatea lui, pentru empatia lui, pentru energia uriașă pe care a investit-o în ultimii ani. Sper că va rămâne un om politic implicat în transformarea României”.

Comentarii

comentarii