Acasă Actualitate Generalul de brigadă (r.) Adrian Marinescu, fostul director al Întreprinderii Mecanice Reșița,...

Generalul de brigadă (r.) Adrian Marinescu, fostul director al Întreprinderii Mecanice Reșița, a murit

483
DISTRIBUIȚI

Primăria Reșița își exprimă regretul cu privire la încetarea din viață a celui care a fost generalul de brigadă (r.) inginer Adrian Marinescu – fost director timp de peste 20 de ani al Întreprinderii Mecanice Reșița în perioada cea mai performantă a acesteia.

De asemenea, Adrian Marinescu a fost consilier local și rămâne în memoria orașului ca unul dintre cetățenii de onoare ai Reșiței. Pe lângă activitățile din domeniul tehnic și militar, domnul general Adrian Marinescu s-a evidențiat pe tot parcursul vieții ca unul dintre cei mai importanți oameni de cultură din Banatul de Munte, fiind prezent la majoritatea manifestărilor culturale, scriind și susținând cu credință orașul de pe malul Bârzavei.

Este autorul unor volume de impact în lumea literară și nu numai: „Arme și destine – două decenii director la fabrica de tunuri” și „Tunurile Reșiței – o istorie fierbinte”, reprezintă o adevărată frescă literară care înfățișează tabloul de ansamblu al unei societăți și al unei epoci în care Reșița era privită ca un etalon al economiei românești. Pentru modul în care a servit Reșița, primăria orașului îi mulțumește și transmite familiei îndoliate regrete pentru greaua pierdere suferită.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă odihnească în pace, domnule general! -este mesajul Primăriei Reșița.

Comentarii

comentarii