Acasă Cultura Hoţii de bicilete la Istoria filmului

Hoţii de bicilete la Istoria filmului

DISTRIBUIȚI

Marţi 28 aprilie, la ora 20, Centrul Cultural GONG mobil ne invită în Jazz Club Pod 16 la încă o sesiune de “Istoria Filmului”. Pentru această întâlnire, organizatorii propun o proiecţie a filmului din 1948 în regia lui Vittorio De Sica – “Hoţi de biciclete”. În Italia de după cel de-al doilea război mondial, în Roma se murea de foame.
Lui Antonio îi este furată bicicleta, vitală pentru el, căci de ea depinde întreţinerea familiei sale: după doi ani de şomaj, timp în care a vîndut tot ce avea prin casă, Antonio a reuşit să-şi găsească un loc de muncă, lipind afişe.
Dar noua sa slujbă a venit cu o condiţie, anume să aibă bicicletă, pentru a se putea deplasa rapid.
Astfel, furtul ei este o pierdere de nemăsurat, cu atît mai mult cu cît, pentru a o recupera de la amanet, Antonio dăduse în schimb toată rufăria familiei.
Împreună cu fiul său, Bruno, porneşte în căutarea hoţului. Filmul prezintă drama acestor oameni obişnuiţi, prezentată în maniera specifică cinematografiei neo-realiste, ne conduce în miezul problemelor sociale din perioada postbelică.
Accentul filmului cade în special pe maturizarea fiului, prezentat tot timpul în raport cu tatăl său, dar şi pe amănuntele cotidianului.
Întâlnirea de marţi seara va fi mediată de Gelu Şfaiţer, director de imagine TVR Timişoara.
Detalii şi pe www.lagong.ro.

Comentarii

comentarii