Acasă Actualitate Hramul Schitului Tămand

Hramul Schitului Tămand

967
DISTRIBUIȚI

IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent astăzi la Schitul Tămand, Protopopiatul Ineu, cu ocazia Hramului, Voievodul Ștefan cel Mare și Veșmântul Maicii Domnului.

Obștea de maici, condusă de maica stareță Serafima Ciorba și pelerinii sosiți în mare număr au asistat la Sfânta Liturghie săvârșită, în pridvorul bisericii, de un sobor din care au mai făcut parte Părintele Gheorghe Gligor, vicar eparhial, Părintele Adrian Zaha, protopop al Ineului,  Protosinghel Cleopa, starețul Mănăstirii Portărița, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial. La sfânta slujbă au fost prezenți și alți preoți și credincioși din împrejurimi.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a evocat rolul Voievodului Ștefan în apărarea credinței, fiind numit atlet al creștinătății, dar și rolul și legătura bisericii Vlaherne din Constantinopol în viața spiritualității ortodoxe române.

Schitul Tămand a pășit în al doisprezecelea an de existență duhovnicească în Protopopiatul Ineu. A fost înființat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului în anul 2009 și a primit ca Hram pe Voievodul Ștefan cel Mare și Veșmântul Maicii Domnului.

Comentarii

comentarii