Acasă Actualitate Importanța hidratării pielii

Importanța hidratării pielii

DISTRIBUIȚI

Starea și aspectul pielii noastre sunt importante nu numai din punct de vedere estetic, ci și pentru sănătatea și bunăstarea noastră. O hidratare adecvată este esențială pentru buna funcționare a pielii, protejând organismul nostru împotriva agenților externi (alergeni, microbi etc.) și ajutându-ne să ne reglăm temperatura.

Există numeroși factori, atât interni, cât și externi, care afectează starea pielii și influențează aspectul și senzația pe care o are aceasta. De exemplu, deoarece bariera sa cutanată este deteriorată, pielea hipersensibilă este mai predispusă la iritații decât pielea echilibrată.

Unii factori nu îi putem influența, dar pe mulți alții îi putem influența. Îngrijirea atentă a pielii poate proteja pielea și o poate ajuta să se mențină sănătoasă pentru mai mult timp.

Curățarea este baza îngrijirii pielii. Alegerea unui produs de curățare potrivit pentru pielea dumneavoastră este un prim pas, alături de o bună igienă facială, deoarece niciun tratament nu va funcționa pe o piele impură.

Cerave cremă – idei & oferte

Dar la fel de importantă ca și curățarea este hidratarea corespunzătoare. Nivelul apei este motorul pe care îl avem în piele pentru autoreglarea și buna funcționare a acesteia.

Oricât de mult am cunoaște teoria conform căreia ar trebui să ne hidratăm pielea (ar trebui să bem între 1 și 2 litri de apă pe zi, să avem o alimentație bună și să folosim creme hidratante), uneori lenea ne ia fața și uităm să o punem în practică. Mai ales dacă nu ești conștientă de beneficiile unei bune hidratări pentru pielea ta. Așadar, dacă nu știi cum te poate ajuta acest procedeu, ia aminte, după ce vei citi acest articol nu vei mai dori să sari peste acest pas din rutina ta de frumusețe niciodată.

Deshidratarea excesivă poate face ca pielea să se contracte și să devină fragilă, ceea ce poate duce în cele din urmă la crăpături, mâncărimi, descuamare și roșeață. Multe dintre aceste pielițe ajung să provoace probleme majore ca dermatită, eczeme, rozacee etc.

Pielea devine uscată atunci când începe să-și piardă lipidele naturale, ca urmare a distrugerii barierei lipidice naturale a pielii. Capacitatea pielii de a reține apa este afectată.

Cerave crema – descoperă ofertele zilei

Există numeroși factori care vor face ca pielea noastră să piardă nivelul de apă de care avem nevoie, atât externi (climă, expunerea la soare, expunerea la substanțe chimice și detergenți (coafor, produse de curățare, mecanică), cât și interni, de exemplu genetica, hormoni (menopauză, sarcină), alimentație deficitară etc.

Obiceiurile bune vor ajuta la menținerea unei pieli sănătoase. Deși glandele sebacee produc un ulei care menține hidratarea naturală a pielii, este necesar să se aplice produse care să ajute la restabilirea umidității și să contracareze efectele factorilor externi, cum ar fi soarele, poluarea, vântul, schimbările de temperatură etc.

Pielea trebuie să fie hidratată cel puțin de două ori pe zi. Cereți farmacistului dumneavoastră să vă recomande produsul potrivit pentru tipul dumneavoastră de piele și stilul de viață.

Idei si sugestii Cerave

O bună hidratare înseamnă că nivelul de apă din piele este echilibrat, iar bariera protectoare este întărită și mai flexibilă, ceea ce duce la protejarea zonelor mai delicate și mai subțiri ale corpului, cum ar fi fața, împotriva agenților externi, cum ar fi vremea, poluarea sau machiajul însuși. Pentru ca acest lucru să se întâmple, pe lângă consumul constant de apă, ar trebui să încorporați o cremă de față atât ziua, cât și noaptea. Este recomandabil ca prima să conțină SPF pentru a vă proteja de soare, indiferent de perioada anului.

Pielea deshidratată este unul dintre principalele motive ale îmbătrânirii premature. Pe măsură ce pielea slăbește, se usucă și pierde colagen, ceea ce accelerează procesul de îmbătrânire. Dacă nu vrei ca primele semne ale vârstei să apară prematur, nu te teme să folosești acum o cremă hidratantă antirid. Deși vârsta firească pentru a începe să îl folosești este 30 de ani, experții sunt de acord în a recomanda folosirea lui mult mai devreme pentru a hidrata corect pielea și a preveni astfel apariția ridurilor.

Comentarii

comentarii