Acasă Economic În lunile iulie şi august, proprietarii de apartamente au crescut chiriile

În lunile iulie şi august, proprietarii de apartamente au crescut chiriile

565
DISTRIBUIȚI

În perioada iulie-august, în judeţul Timiş trendul chiriilor medii atât pentru garsoniere, cât şi pentru apartamentele de două şi trei camere a fost în creştere. Conform studiului realizat de MagazinulDeCase.ro, evoluţia chiriilor medii din intervalul iulie-august este opusă celei din perioada iunie-iulie.
Astfel, în intervalul iulie-august, chiriile medii pentru garsoniere au crescut cu 1,17%, de la 170 de euro în iulie la 172 de euro în august, pe când în iulie, comparativ cu iunie, s-a înregistrat o creştere semnificativă de aproape 19%, de la 143 de euro (iunie) la 170 de euro (iulie). În cazul apartamentelor de două camere, chiriile medii au crescut în august cu 9% faţă de iulie, de la 255 euro (iulie) la 279 euro (august), pe când în perioada iunie-iulie s-a înregistrat o diminuare de aproape 11%, de la 286 euro (iunie) la 255 euro (iulie). În ceea ce priveşte imobilele de trei camere, chiriile medii ale acestora au avut o creştere de 5% în august (350 de euro) faţă de iulie (333 de euro), dar în intervalul iunie-iulie s-a înregistrat o scădere tot de 5%, de la 350 de euro (iunie) la 333 de euro (iulie).
Aceste valori medii ale chiriilor sunt cele cerute iniţial de către vânzători, ele putând fi micşorate ulterior cu un procent de până la 10%. În calculul valorilor medii au fost excluse valorile extreme, precum şi ofertele din categoria „confort III”, pentru a obţine un set de rezultate reprezentative şi consistente.
În august, valoarea minimă a chiriilor a fost de 180 de euro, pentru un imobil din oraşul Timişoara, iar cea maximă de de 400 de euro, pentru un imobil situat în zona Lipovei. Pentru iulie, chiria minimă a fost de 180 de euro – zonele Feridorf şi Liceul Auto – iar maximul s-a înregistrat în jurul valorii de 300 de euro. Pentru luna iunie, minimul a fost de 180 de euro, iar maximul de 700 de euro, în zona Take Ionescu). Pentru toate lunile din vara anului curent, minimul nu a scăzut sub limita de 180 de euro.

Comentarii

comentarii