Acasă Actualitate Începe perioada incendiilor de miriște! Pompierii din Timiș fac acțiuni de prevenție...

Începe perioada incendiilor de miriște! Pompierii din Timiș fac acțiuni de prevenție și sunt pregătiți să intervină

636
DISTRIBUIȚI

Pompierii din Timiș vor avea mult „de furcă” în următoarea perioadă cu cei care preferă să ardă resturile de vegetație… ilegal. În lunile iulie și august, aceste incendii sunt la ordinea zilei în Timiș…

Arderea vegetației uscate pe terenuri, fără autorizație și fără controlul specialiștilor poate avea conscințe grave, incendii care s epot extinde incontrolabil. În iulie și august sunt cele mai multe intervenții ale pompierilor la incendii şi arderi necontrolate realizate în scopuri de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată. În perioada următoare vor avea loc controale de prevenire la operatorii economici din profilul agricol, precum și pe timpul perioadei de recoltare a cerealelor în vederea informării preventive și verificarea modului de respectare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Banat’’.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului în vecinătăţi se sancţionează cu amenzi între 1.000 – 2.500 lei.

 

Comentarii

comentarii