Acasă Actualitate Inspectorii DSP Timiș – în control la taberele școlare de la Chevereș...

Inspectorii DSP Timiș – în control la taberele școlare de la Chevereș și Poieni Strâmbu

1451
DISTRIBUIȚI

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au fost în control în taberele școlare din Timiș. Au verificat tabăra de la Poieni Strâmbu și pe cea de la Chevereș. Au descoperit infiltrații de apă în tavan în sala de mese la o tabără și lipsa cabinetului medical în alta.

La centrul de vacanță Poieni Strâmbu, care dispune de o capacitate autorizată de cazare de 57 de locuri pe serie, inspectorii DSP au observat zone cu infiltraţii la tavanul din blocul alimentar şi sala de mese, iar filtrul montat la forajul de apă este deteriorat, deşi a fost achiziţionat în anul 2017.

La tabăra de la Chevereșu Mare, cu o capacitate de 45 de locuri pe serie, se desfăşurau lucrări de împrejmuire a curţii pentru asigurarea securităţii elevilor și se căutau soluţii pentru amenajarea unui cabinet medical.

Inspectorii DSP Timiș au făcut recomandări pentru remedierea deficciențelor descoperite: recondiţionarea tavanului din blocul alimentar şi sala de mese cu infiltraţii la tabara de la Poieni Strâmbu, recondiţionarea instalaţiilor sanitare şi curăţarea zonelor cu depuneri din băi şi grupuri sanitare de la Poieni Strâmbu, asigurarea şi verificarea potabilităţii apei de la foraje, înainte de prima serie, la ambele centre și asigurarea asistenţei medicale pe toată durata funcţionării, la ambele centre.

 

Comentarii

comentarii