Acasă Economic Industria de prelucrare de mase plastice din România este gata de schimbare

Industria de prelucrare de mase plastice din România este gata de schimbare

DISTRIBUIȚI

Chorus EngineeringDezvoltarea industrială accentuată nu ocolește industria de prelucrare a maselor plastice din România, care își deschide acum ușile pentru noi tehnologii, cu ajutorul cărora producția poate deveni mai eficientă și mai competitivă, un lucru care, acum câțiva ani, părea imposibil. Pe 12 noiembrie, la Timișoara, Chorus Engineering a prezentat o demonstrație live a mașinii All Electric IntElect echipată cu uscătorul DDM, în cadrul unui eveniment organizat împreună cu partenerii Sumitomo (SHI) Demag și Labotek SA. 35 de clienți existenți și potențiali, invitați de către Chorus Engineering – reprezentanța în România a producatorului de mașini germano-japonez Sumitomo (SHI) Demag și a producatorului de sisteme de uscare și alimentare Labotek SA – au venit la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, și au participat la “Ziua Tehnologiei – Eficiența în Producție”. Evenimentul a fost concentrat asupra mașinii Intelect, o mașină de turnare prin injecție complet electrică, extrem de precisă, dinamică și eficientă energetic, ce folosește tehnologia inovatoare activeFlowBalance. Este primul eveniment de acest gen din România și mai ales din partea de vest a țării, unde se află cea mai mare concentrație de producători din domeniul turnării prin injecție pentru piese auto, componente electrice și de înaltă tehnicitate.
În centrul atenției au fost mașinile și echipamentele de nouă generație: o mașină de turnare prin injecție complet electrică, de înaltă precizie, dinamică și eficientă din punct de vedere energetic – IntEllect. Aceasta este fabricată de producătorul german-japonez Sumitomo SHI Demag, care a folosit funcția tehnologică inovativă „ActiveFlowBalance” pentru a îmbunătăți calitatea 1pieselor turnate prin injecție cu matrițe multicavități, în combinație cu sistemele eficiente energetic de uscare a materiei prime, realizate de Labotek S.A., producătorul danez de sisteme periferice pentru industria prelucrării maselor plastice. Pe parcursul zilei au avut loc prezentări pe tema importanței eficienței în producție, axate în special pe Kaizen si Lean Production, si mașina electrică de turnare prin injecție IntEllect, precum și sistemul periferic inteligent uscare a materiei prime DDM răspund complet la acest tip de exigențe. În plus, participanții au aflat detalii despre ceea ce înseamnă menținerea echipamentului la standardele de calitate recomandate, prin implementarea programelor de inspecție și mentenanță. Un moment de mare interes a fost cel al testimonialelor Omniaplast SA și Plastor SA, care au împărtăşit experiența lor în folosirea mașinii complet electrică de turnare prin injecție IntElect, precum și rezultatele obținute în ceea ce privește eficiența, calitatea și competitivitatea.
În cadrul Technology Day de la Timișoara, Chorus Engineering împreună cu Sumitomo SHI Demag au prezentat mașina complet electrică de turnare prin injecție IntEllect 100 (forță de strângere 1,000 kN), echipată cu o matriță cu 32 de cavităţi, care a produs dibluri din PA66 într-un unui ciclu de 16 secunde și o greutate de injecție de 65 grame. Pentru acest tip de proces, provocarea este umplerea matriței fără a crea bavuri. Aici intervine tehnologia activeFlowBalance. S-a demonstrat practic efectul activării funcţiei activeFlowBalance în momentul formării elementelor în fiecare cavitate individuala a matriţei, cu dispariţia bavurilor şi umplerea completa a cavităţilor.
Caracteristicile specifice ale mașinii complet electrice IntEllect sunt siguranța, continuitatea procesului și precizia, chiar și în cazul celor mai dificile sarcini, cu toleranțe mici. Seria de mașini IntEllect folosește un sistem direct de acționare electrică, optimizat pentru procesul de turnare prin injecție. Mașinile sunt concepute și fabricate de Sumitomo (SHI) Demag. În comparație cu sistemele de acționare electrice pe bază de curea, aceste sisteme directe, prevăzute cu axuri extrem de dinamice, oferă eficiență energetică sporită și precizie de excepție, reproductibilitate ridicată precum și un avantaj semnificativ în ceea ce privește durata unui ciclu. Astfel, mașinile electrice Sumitomo (SHI) Demag îndeplinesc în special cerințele turnării prin injecție a articolelor de precizie în producția de masă.
Din exterior, România a fost întotdeauna văzută ca o țară în care costurile de producție sunt reduse. Însă, pentru a ține pasul cu globalizarea și tot ceea ce implică acest proces, trebuie să fim mereu la curent cu noutățile și să ne axăm pe modernizarea utilajelor și a echipamentelor, precum și a producției industriale, fără a uita de consumul de energie, impactul asupra mediului, eficiență și, nu în ultimul rând, fabricarea produselor de calitate la prețuri competitive.
Evenimentul “Ziua Tehnologiei – Eficiența în Producție” a atins toate aceste aspecte. În data de 12 noiembrie, cei mai importanți producători din domeniul turnării prin injecție au fost prezenți la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri. Această zi a fost dedicată discuțiilor despre „Eficiența în producție”, mai precis ce înseamnă „Creșterea productivității cu ajutorul unui proces de îmbunătățire continuă”, implementarea Kaizen, a proceselor de Producție și Management mai eficiente (Lean Production and Lean Management), prin schimbul de cunoștințe și experiență într-un cadru de relaționare constructivă. Chorus Engineering (reprezentant în România și distribuitor de echipamente pentru prelucrare mase plastice), Sumitomo SHI Demag (lider mondial în producția de mașini de turnare prin injecție) și Labotek (lider mondial în producția de accesorii pentru mașini de turnare prin injecție) au fost organizatorii și promotorii acestui eveniment: o investiție care demonstrează importanța și potențialul realității industriale românești în Europa.

Comentarii

comentarii