Acasă Actualitate Investiții de 2,7 milioane de lei la Școala Gimnazială nr. 13 Timișoara....

Investiții de 2,7 milioane de lei la Școala Gimnazială nr. 13 Timișoara. Pot începe lucrările la noul corp

DISTRIBUIȚI

Școala Gimnazială nr. 13 din Timișoara se extinde. Marți, 5 aprilie, primarul Dominic Fritz a semnat contractul de 2,7 milioane de lei, fără TVA, finanțat din fonduri europene, care are ca obiect extinderea unității de învățământ cu câteva clase și o nouă sală de sport. Executantul este Conpep Drag SRL, iar durata ar trebui să fie de 24 de luni.

Clădirea nouă va avea o zonă cu spaţii de învăţământ şi o zonă cu sală de sport şi spaţii adiacente acesteia. La parter vor fi construite trei săli de clasă și o sală de sport cu suprafața de 164 mp. Tot la parter vor fi amenajate grupuri sanitare și va fi instalată o centrală pentru detecția incendiilor. La etaj vor fi amenajate alte patru noi săli de clasă, o tribună și grupuri sanitare.

 „Anul acesta am alocat un buget record pentru Educație. Peste 123 de milioane de lei vor fi investiți în proiecte aflate deja în lucru, dar și în proiecte noi, cum este și acest nou corp de clădire de la Școala Gimnazială nr. 13. Infrastructura educațională, din păcate, încă are mult de recuperat până vom ajunge la un nivel acceptabil pentru un oraș cu pretenții ca Timișoara, dar, profitând la maximum de fondurile europene și naționale puse la dispoziție, vom reuși să recuperăm decalajul produs de anii în care grădinițele, școlile și liceele din oraș nu au beneficiat de investițiile pe care le meritau”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

În acest moment, la Școala Gimnazială nr. 13 studiază 613 elevi.

 

Comentarii

comentarii