Acasă Actualitate Trei copii de 4 ani sunt internaţi cu gripă şi stări febrile...

Trei copii de 4 ani sunt internaţi cu gripă şi stări febrile la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara

DISTRIBUIȚI

Ultimele zile au adus o creştere a numărului cazurilor de infecţii cu virusul gripal sau cu viroze respiratorii, în Timişoara fiind afectaţi atât copii, cât şi adulţi. În secţiile de boli infecţioase ale Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara sunt internaţi, în prezent, trei copii în vârstă de 4 ani, fiecare cu gripă şi unul cu stări febrile.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a crescut şi numărul copiilor şi adulţilor ce au fost consultaţi în Ambulatoriul unităţii sanitare, dar nu au necesitat internare.

“A crescut numărul de cazuri, şi era, de altfel, şi normal să se întâmple aşa după ce nu s-au mai purtat măştile de protecţie, odată cu ridicarea restricţiilor. Am observat în ultimele zile un trend ascendent în ceea ce priveşte cazurile de gripă şi viroze respiratorii. Majoritatea, din fericire, sunt forme uşoare, iar pacienţii pot fi trataţi acasă, evident, sub monitorizarea medicului de familie. Din păcate, sunt şi cazuri cu complicaţii , care necesită internare. Trebuie spus că noi preluăm toate cazurile de infecţii respiratorii care au nevoie de suport spitalicesc, atât copii, cât şi adulţi. Cei mici vin la spitalul nostru ,în cele mai multe cazuri , după un consult iniţial făcut la Spitalul de Copii Louis Turcanu”, a declarat dr. Teodora Moisil, medic primar boli infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Medicii unităţii sanitare recomandă ca, în cazul apariţiei unor simptome de viroză sau gripă, îndeosebi în cazul copiilor, să se ia legătura imediat cu medicul de familie care poate recomanda un consult. Depistarea gripei se poate face în unităţile medicale, unde se prezintă pacientul simptomatic, folosind un test antigripal. Boala se tratează în spital sau la domiciliu, după caz, folosind medicaţie specifică, antivirală.

“Trebuie să facem distincţia între virozele respiratorii şi virusul gripal. În cazul virozelor respiratorii semne precum febra, tusea, starea de oboseală, rinorea, uneori durerile în gât sunt de intensitate mai redusă. În cazul gripei, simptomele sunt mult mai accentuate şi persistente. Gripa debutează brusc,cu febră şi cefalee. Febrei, care poate să ajungă şi la 39 de grade, i se adaugă durerile musculare, frisoanele, o tusă seacă, dar şi o stare de oboseală marcantă şi chiar weezing (respiraţie şuierătoare). Gripa poate duce la complicaţii ,cel mai frecvent pulmonare dar în cazul copiilor vorbim şi de laringite sau complicaţii în sfera ORL, asta dacă nu este tratată la timp”, a mai declarat dr. Teodora Moisil.

În ambele situaţii este necesară izolarea pacientului pentru a nu transmite mai departe boala. Pe lângă medicaţia specifică şi simptomatică,se recomada şi consumul cât mai mare de lichide, scrie news.ro.

Comentarii

comentarii