Acasă Actualitate Ioan Miron, candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Sânnicolau Mare: “Îmi voi...

Ioan Miron, candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Sânnicolau Mare: “Îmi voi dona jumătate din salariul lunar instituțiilor și asociațiilor din oraș”

1927
DISTRIBUIȚI

O candidatură curajoasă – așa ar putea fi descrisă, la prima vedere, candidatura antreprenorului local Ioan Miron (Alianța USR PLUS) pentru Primăria Sânnicolau Mare. După …ani de mandat ai primarului aflat în funcție, ceea ce își propune Ioan Miron să le ofere sânmiclăușenilor este șansa la un nou început.

Cu câteva zile înainte de duminica scrutinului, l-am invitat pe Ioan Miron la un dialog, ca să cunoaștem mai bine omul din spatele candidatului și să aflăm care îi sunt obiectivele și  ce socotește că îl recomandă pentru ocuparea poziției de primar.

  • Domnule Miron, încercați un lucru foarte îndrăzneț cu candidatura dumneavoastră. Cârcotașii ar zice chiar aproape imposibil: să îl învingeți pe primarul aflat în funcție de 3 mandate. Toți cei cu care am vorbit despre dumneavoastră chiar asta mi-au și spus: că sunteți o persoană curajoasă, așezată și calmă, un bun gospodar care și-a construit de la zero propria afacere , care doreste sa indrepte cea ce nu merge bine in administratia publica, pentru a face bine comunității din care face parte. Și că, de fapt, asta i-a și făcut să-și pună încrederea în dumneavoastră. Pentru cei care vă cunosc mai puțin: cine sunteți, domnule Ioan Miron, vorbiți-ne puțin despre dumneavoastră.
  • Sânmiclăușenii mă știu, pentru că sunt de-al lor, stabilit acum 34 de ani. Am 51 de ani, sunt căsătorit, am doi copii și acum 16 ani am pornit la drum, împreună cu soția mea, să ne construim propria afacere. Nu a fost ușor, dar am trecut împreună peste toate greutățile și pot spune acum, privind în urmă, că am reușit, cu muncă multă, cu tenacitate și cu răbdare, să ne facem propria noastră firmă de instalații sanitare și termice.
  • Sunteți, așadar, un antreprenor local, care se descurcă de 16 ani pe puterile lui și care, dacă ar fi să analizăm la rece lucrurile, n-ar avea nevoie să intre în politică pentru a se ajunge. Ce v-a determinat atunci să candidați, domnule Miron?
  • Categoric nu am nevoie de politică pentru a mă realiza material, ci pentru a face cât mai mult bine comunității mele. De altfel sânmiclăușenii știu asta deja, fiindcă am anunțat: dacă voi fi ales primar, jumătate din salariul lunar pentru funcția de primar îl voi dona Centrului de Copii Sfânta Maria, Asociației de pensionari, instituțiilor religioase și asociațiilor din oraș care vor avea nevoie de acești bani. Nu sunt genul de om politic pe care dorința de putere sau de înavuțire să îl mâne să obțină o funcție. Anii mulți în care am fost antreprenor și în care m-am lovit de toate greutățile specifice domeniului m-au învățat nu doar să muncesc din greu pentri propriii bani și să le prețuiesc valoarea, ci și că sunt alți oameni care sunt mai în nevoie și care, din păcate, au fost mult prea puțini sprijiniți în toți acești ani de către autorități. Neajunsurile acestea trebuie îndreptate, printre multe altele. 
  • Ce altceva vă mai determină să candidați?
  • Convingerea puternică pe care o am că pot aduce un plus în administrație, sănătate, siguranță și în ce privește dezvoltarea comunității noastre, în general. Vedeți dumneavoastră? În ultimii ani, orașul nostru a stagnat mult. Probabil că a fost vorba și de o auto-suficiență a actualei administrații. Când stai prea mult pe o funcție, probabil că începe să ți se pară că ți se cuvine și că, indiferent că faci sau că nu faci ceva, vei rămâne acolo, pentru că nimeni nu îndrăznește să te contrazică sau să vrea să te schimbe. Doar că cineva cu adevărat atent la nevoile reale ale comunității noastre ar fi observat că mulți, foarte mulți sânmiclăușeni au ales calea pribegiei. Au ales să plece în străinătate, fie pentru ca să-și găsească un loc de muncă, fie pentru a le putea oferi copiilor lor o viață mai bună și mai bogată în perspective. Eu vreau ca Sânnicolaul nostru să redevină și să fie un oraș viu. Un oraș din care oamenii să nu mai vrea să plece. Un oraș în care familiile deja plecate să se întoarcă acasă. Și să refacem împreună ceea ce am pierdut în ultimii 30 de ani. Și tot împreună să clădim un viitor mai bun pentru copiii noștri.
  • Și ce măsuri concrete aveți în vedere pentru asta?
  • N-am să vă detaliez acum întreg programul nostru electoral, pentru că aceia care doresc îl pot găsi, în detaliu, pe pagina de internet. Am să vă spun însă că avem în vedere cinci direcții strategice care, laolaltă, vor contribui la creionarea unui viitor mai bun și mai dinamic pentru orașul nostru: un oraș sănătos, un oraș pentru oameni, un oraș care să ne dezvolte copiii, un oraș conectat și un oraș cu o administrație publică prietenoasă și deschisă. Adică o scoatere din amorțire a orașului nostru, o încercare de a-l face din nou viu, dinamic și vibrant, așa cum era odinioară.
  • Vă simt hotărât și încrezător, domnule Miron. Ce gânduri și așteptări aveți pentru votul de duminică, 27 septembrie?
  • Sunt încrezător în sânmiclăușenii mei, în bunele lor intenții față de viitorul comunității noastre, în dorința lor de schimbare, în gândirea lor limpede și în faptul că își doresc cu tărie, la fel ca mine, să facem iar din Sânnicolau un oraș în care mulți, cât mai mulți dintre sânmiclăușeni și copiiii lor să-și dorească să rămână, nu să plece. Cu gândurile acestea și cu credință și încredere privesc înspre ziua de duminică. Și îi îndemn pe cât mai mulți dintre sânmiclăușeni să meargă la vot, pentru că toți laolaltă și fiecare dintre noi în parte putem decide și suntem răspunzători pentru soarta orașului nostru.

Comentarii

comentarii