Acasă Eveniment UPDATE: Jaf armat la sucursala BRD de pe Calea Aradului din Timişoara

UPDATE: Jaf armat la sucursala BRD de pe Calea Aradului din Timişoara

996
DISTRIBUIȚI

Cei doi spărgători au reuşit să fugă cu suma de 73.000 de lei

Poliţia a declanşat operaţiunea „Năvodul”

Poliţia oferă recompensă pentru prinderea hoţilor

Camerele de supraveghere din bancă nu au înregistrat momentul jafului

Doi bărbaţi au jefuit, miercuri, în jurul orei 16.30 sediul unei sucursalei BRD situată la intersecţia Căii Aradului cu strada Cugir din Timişoara. Conform martorilor, cei doi bărbaţi care au intrat, înarmaţi, în sediul filialei BRD l-au agresat pe paznic au bruscat una dintre casiere şi au reuşit să fugă cu o sumă de bani. Paznicul a fost rănit la picioare şi la cap fiind preluat de un echipaj SMURD. Unul dintre tineri avea o armă în mână, iar celălalt un spray cu gaz iritant-lacrimogen ambii aveau feţele acoperite cu glugi. Conform martorilor  atacatorii au fugit cu două genţi pline cu bani, într-o furgonetă Volkswagen de culoare închisă.
Zona este împânzită de zeci de poliţişti şi jandarmi, iar toate intrările şi ieşirile din oraş sunt blocate.

„Poliţia a fost sesizată prin serviciul de urgenţă 112 de faptul că o filială a unei bănci a fost atacată de nişte indivizi înarmaţi. Paznicul a fost uşor rănit. La locul jafului a sosit un echipaj al ambulantei. Vom avea mai multe informaţii după ce vom studia imaginile de pe camerele de supraveghere. În bancă era un singur client care, din fericire, nu a păţit nimic. E o zonă circulată, periferică a oraşului", a declarat un reprezentant al IPJ Timiş.

UPDATE: Conform autorităţilor, cei doi spărgători au reuşit să fugă cu suma de 73.000 de lei. La ora producerii jafului, în bancă se aflau mai mulţi angajaţi şi un client. Unul dintre atacatori s-a repezit la paznic, iar celălalt la o casieră, i-a cerut să pună toţi banii din seif pe masă, sub ameninţarea armei, iar femeia s-a conformat, dar între timp a reuşit să acţioneze şi butonul de panică. Reprezentanţii firmei de pază spun că butonul de panică a fost declanşat la ora 16.14, iar echipa de intervenţie a a ajuns la obiectiv în şase minute. Potrivit anchetatorilor, jaful nu a durat mai mult de un minut.
Reprezentanţii IPJ Timiş au declarat că a fost declanşată operaţiunea „Năvodul”, prin amplasarea mai multor filtre în oraş şi în restul judeţului Timiş, fiind solicitat de asemenea sprijinul poliţiştilor din judeţele învecinate, Arad şi Caraş-Severin.

UPDATE: „Poliţia oferă recompensă pentru orice informaţii care pot duce la identificarea şi prinderea autorilor. Valoarea recompensei va fi stabilită la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în funcţie de informaţiile furnizate”, a mai declarat Gheorghe Popescu, adjunctul şefului IPJ Timiş.

UPDATE: După ce au reuşit să decripteze imaginile surprinse de camerele de supraveghere din interiorul şi exteriorul băncii, poliţiştii au constatat că nu există nici măcar un cadru cu momentul jafului. De pe înregistrări lipsesc mai multe zeci de minute dinainte de momentul atacului asupra BRD. Camerele montate in sediul BRD jefuit miercuri nu au suprins nici o imagine timp de două ore inaintea jafului şi incă 15 minute după ce hoţii au fugit. Imaginile le-ar fi putut oferi poliţiştilor informaţii preţioase atât despre tâlhari, mai ales că în momentul atacului nu aveau cagule ci doar feţele acoperite cu glugile gecilor cu care erau îmbrăcaţi. După ce l-au lovit în cap pe paznicul de la intrare cu un pistol, care nu pare a fi unul real conform primelor indicii, atacatorii i-au cerut casieriţei să le dea banii. Aceasta a introdus codul corect de la seif din prima încercare şi le-a dat 73.5000 de lei, cu care tâlharii au dispărut pe străduţele din apropiere. Dacă angajata băncii nu introducea codul corect atacatorii ar fi plecat fără bani. Toate aceste ridică semne de întrebare referitoare la posibilii complici pe care cei doi angajatori ar putea să îi aibă în rândul angajaţilor băncii sau ai firmei care a instalat sistemul de supraveghere video.
 

Comentarii

comentarii