Acasă Actualitate Jandarmi, poliție și mascați la Festivalul Tocăniței de la Dumbrăvița

Jandarmi, poliție și mascați la Festivalul Tocăniței de la Dumbrăvița

DISTRIBUIȚI

În seara zilei de luni, 13 iunie, evenimente neplăcute au marcat sărbătoarea de Rusalii organizată de către Primăria Dumbrăvița.

Conform primarului Horia Bugarin evenimentul care a marcat în mod negativ sărbătoarea de Rusalii a fost provocat de unui consilieri locali, care au stricat, prin comportament, distracția și buna dispoziție a dumbrăvițenilor prezenți la sărbătorirea hramului bisericii ortodoxe.

”După premierea câștigătorilor de la Festivalul Tocăniței, imediat după ora 19:00, conform raportului de incident al Poliției Locale Dumbrăvița, un grup de persoane private alături de consilierul local Pro Romania, Alina Sperlea, a organizat un perimetru comercial cu aparatură muzicală și orchestră pentru muzică lăutărească „live”, fără aviz din partea primăriei și care a încercat să impună desfășurarea unui spectacol în paralel cu cel organizat pentru Rugă, punându-i într-o situație umilitoare atât pe soliștii de la Rugă cât și pe organizatorii Rugii.

Alături de consilierul Alina Sperlea și consilierul local PNL Făgăraș Alexandru a incitat persoanele prezente.

A fost necesară intervenția jandarmilor și a dispozitivului de poliție națională care să îi sprijine pe polițiștii locali, pentru evitarea escaladării conflictului, spre dezgustul cetățenilor participanți la sărbătoare care au fost nevoiți să asiste inclusiv la venirea mascaților solicitați de către șeful de post din comună.

Tot grupul de scandalagii s-a mutat în proximitatea pădurii, în zona lac, unde a continuat petrecerea în cadrul unui eveniment privat organizat de către administratorul SC DRBW CAFFE SRL și Alina Sperlea, cu aprobare până la ora 22:00. Imediat după ora 23:00, toate dispozitivele de poliție din comună au fost sesizate, chiar de către administratorul evenimentului, că persoane recalcitrante nu doresc să părăsească locația și că situația a scăpat de sub control, șeful de post din comună fiind nevoit, pentru a doua oară în cursul serii, să solicite intervenția mascaților pentru asigurarea ordinii publice”, spune Horia Bugarin, primarul comunei.

Comentarii

comentarii