Acasă Actualitate ”Jucăria” primarului Nicolae Robu a cerut intrarea în insolvență

”Jucăria” primarului Nicolae Robu a cerut intrarea în insolvență

573
DISTRIBUIȚI

ACS Poli Timișoara a cerut miercuri, 8 august, la Tribunalul Timiş intrarea în insolvenţă. Problemele sunt tot mai mari la clubul bănățean, care deține palmaresul istoric al Politehnicii Timișoara. După ce echipa a retrogradat în Liga 2 și a pierdut și principala sursă de finanțare – banii din televizarea meciurilor de Liga 1 – situația financiară a clubului a devenit critică. Primarul Nicolae Robu, cel care a spus tot timpul că este cel care aduce marea majoritate a banilor la club, supărat că ”jucăria” preferată a retrogradat și-a întors spatele.

Decizia a apărut după ce doi angajați, antrenorul Petru Țurcaș, și masorul Adrian Blaj, și-au cerut drepturile salariale în instanță. De asemenea, sunt numeroși fotbaliști care au activat sezonul precedent la club și au rămas cu salarii neachitate. Mai mult, unele dintre aceste procese au fost deja pierdute.

ACS Poli Timișoara este datoare și la Consiliul Judetean Timis pentru folosirea stadionului Dan Păltinișanu.

Prin urmare, dacă va fi demarată procedura de insolvență aceasta nu înseamnă automat și închiderea activității, dar clubul va trebui să respecte un plan de reorganizare. În caz contrar, riscă falimentul.

Conform unor surse din cadrul clubului, dacă ACS Poli intră în insolvenţă clubul mai poate supravieţui teoretic câteva luni.

De asemenea se vorbește de apropierea tot mai mare a primarului Robu de ASU Poli Timișoara.

Comentarii

comentarii