Acasă Eveniment Justiţie oarbă la Sânnicolau Mare

Justiţie oarbă la Sânnicolau Mare

692
DISTRIBUIȚI

Margareta (foto) și Cosmin Bercea din Pesac au trăit fericiți timp de aproximativ 10 ani. Cei doi aveau împreună doi copii minunați, o casă și credeau că vor conviețui împreună până la finalul vieții. Numai că într-o zi Margareta a intentat divorț, sătulă de toate gafele pe care le făcea soțul ei în ultima vreme. Într-una din zile, femeia susține că soțul ei și-a injectat antibiotice care se folosesc la tratarea animalelor. Mai mult, același bărbat a fost internat de mai multe ori la psihiatrie din cauza afecțiunilor grave de care suferea.

Sătulă să aibă lângă ea un soț cu probleme psihice, femeia a intentat acțiune de divorț.

Decizie dubioasă a magistraților de la Sânnicolau Mare

În momentul în care a intentat divorț, Margareta, de meserie profesoară, știa că nu o va aștepta o viață ușoară. Încă din timpul procesului, fostul soț o amenința că se va sinucide și le spunea acest lucru chiar și celor doi copii minori, pentru a-i speria. În momentul în care s-a pronunțat divorțul la Sânnicolau Mare, judecătorii de aici au considerat că băiatul cel mic să rămână la mamă, iar băiatul cel mare să fie încredințat tatălui. De precizat că mama celor doi băieți are studii superioare și predă la Şcoala Generală din Pesac. Tatăl micuților are, în schimb, doar opt clase și lucrează ca muncitor necalificat în trei schimburi, la Sânnicolau Mare. Interesant este faptul că bărbatul s-a angajat doar în momentul în care soția a intentat divorț, pentru a avea credibilitate în fața judecătorilor. Cosmin Bercea i-a manipulat și pe cei care au făcut ancheta socială la fața locului. Așa se face că aceștia au uitat să reţină câteva lucruri importante în ancheta care a ajuns pe masa magistraților. Spre exemplu, angajații Primăriei din Pesac au uitat să spună că tatăl, Cosmin Bercea, stă în locuința pe care a dobândit-o împreună cu soția, locuință care este obiectul unui dosar de partaj. Aceiași oameni de "bine" au uitat să adauge și faptul că Bercea a fost internat la psihiatrie și există și acte doveditoare în acest sens. Mai mult, în aceeași anchetă, inspectorii susțin că au vorbit cu amândoi micuții, deși în realitate aceștia au vorbit doar cu unul. Chiar și așa, un judecător cu scaun la cap nu va despărţi niciodată doi fraţi şi îi va da spre încredinţare unuia dintre părinţi.

"M-a bătut de față cu polițiștii"
După pronunțarea divorțului, a început şi calvarul profesoarei, care s-a văzut nevoită să renunţe la unul dintre copii în favoarea fostului soţ. Din momentul în care s-a pronunţat divorţul şi băiatul cel mare i-a revenit tatălui, au început şi problemele. În momentul în care Margareta a vrut să îşi vadă propriul fiu, a fost refuzată de fostul şoţ, care îi replica de fiecare dată că până nu se va reîmpăca cu el nu îl va mai vedea pe băiatul cel mare. La un moment dat, bărbatul i-a propus femeii un  troc. Acesta era dispus să renunţe la custodia ambilor copii în schimbul casei pe care cei doi o au împreună. "Fostul meu soţ mi-a spus că îmi dă ambii copii dacă semnez la notar că nu am nevoie de casă şi nu am pretenţii tot restul vieţii la pensie alimentară. Am spus că accept acest troc, însă a doua zi nu am mai avut cu cine discuta. Odată m-a bătut de faţă cu poliţiştii, din cauză că am îndrăznit să vin cu poliţia pentru a-l lua pe cel mic acasă. Fostul meu soţ este un om dificil şi discuţi cu el foarte greu. Le bagă celor mici în cap numai lucruri rele despre mine. Le spune că se va sinucide din cauza mea şi tot felul de prostii de acest gen".
Poate claca în orice moment
Din momentul în care a divorţat de fosta şoţie, Cosmin Bercea nu mai are linişte şi poate claca în orice moment. În fiecare zi, acesta o bombardează cu zeci de mesaje care nu pot fi reproduse în paginile unui ziar, din cauza conţinutului vulgar. Mai mult, într-una din zile, maşina Margaretei a fost vandalizată, iar casa în care locuieşte în prezent avea zidurile mâzgălite. Femeia a făcut plângere la poliţie, a inidicat şi făptaşul, însă nu s-a întâmplat nimic. Poate poliţiştii din această comună aşteaptă să devină şi ei celebri, aşa cum s-a întâmplat şi cu poliţiştii din capitală, care nu au luat măsuri împotriva soţului gelos, care a omorât două femei şi a rănit alte persoane într-un coafor din capitală.

"Cerem să se facă dreptate"

Teodor Raţiu, preşedinte OADOR (Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România), spune că în cazul profesoarei de la Pesac au fost comise mai multe nedreptăţi. "Nu este posibil ca cei care au făcut ancheta socială să omită voi multe amănunte importante. Nu este posibil ca un judecător să despartă doi fraţi şi să-i trimită pe unul la mamă şi pe altul la tată. Sper că noul judecător Daniel Marcu, care judecă acest caz redeschis, să îndrepte nedreptatea făcută de ceilalţi magistraţi din Sânnicolau Mare. Noi o vom sprijini pe doamna Margareta cu tot ce va avea nevoie", spune Teodor Raţiu.

 

Comentarii

comentarii