Acasă Economic La Aeroportul Timişoara bagajele sunt urmărite electronic

La Aeroportul Timişoara bagajele sunt urmărite electronic

589
DISTRIBUIȚI

De la punerea în funcţiune, la începutul acestui an, a sistemului „SITA” de management al bagajelor de cală, nu a fost înregistrată nici o plângere privitoare la pierderea vreunui bagaj la aeroportul “Traian Vuia” din Timişoara.
Implementarea sistemului de soft „Baggage Management System” a îmbunătăţit procesul de gestionare a bagajelor, atât prin scurtarea timpului de procesare a acestora cât şi prin prevenirea pierderilor de bagaje şi a rutării greşite. În acelaşi timp, sistemul permite creşterea gradului de securitate şi controlul proceselor de manipulare a bagajelor la plecări şi sosiri, în conformitate cu standardele internaţionale ale industriei de transporturi aeriene şi a recomandărilor europene.
Practic, prin acest sistem, în momentul predării de către pasager la ghişeu a bagajului, acesta este procesat şi i se aplică un cod de bare. După înregistrare, bagajul este transferat spre zona de transport, iar apoi ajunge la aeronavă. Un angajat al aeroportului, folosind un scanner, verifică electronic fiecare bagaj, evitându-se astfel rătăcirea acestora. Prin acest proces se confruntă lista de bagaje, care ajunge la aeronavă, cu lista predată de biroul check-in şi în care sunt trecuţi pasagerii care au predat bagajele de cală. Pe de altă parte, accesul la acest sistem de date, permite identificarea bagajului în peste 200 de locaţii din lume, păstrându-se astfel traseul bagajului.
Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara este singurul din ţară care utilizează un asemenea sistem informatic pentru managementul bagajelor de cală.
„În cele aproape 8 luni de când am introdus sistemul, pe aeroportul Traian Vuia nu s-a rătăcit şi nici nu s-a pierdut vreun bagaj cu origine de operare–aeroport Timişoara. Este un sistem performant care permite identificarea şi urmărirea permanentă a fiecărui bagaj de cală, aproape în orice locaţie din lume”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara.

Comentarii

comentarii