Acasă Actualitate La Arad a fost anunțat un singur centru acreditat de testare COVID

La Arad a fost anunțat un singur centru acreditat de testare COVID

1050
DISTRIBUIȚI

Aradul are un singur centru de testare RT-PCR. Pe lista oficială a centrelor acreditate puse la dispoziția celor care doresc să se testeze înainte de a pleca în concediu într-o țară unde se cere un asemenea test negativ la intrare, județul Arad apare cu un singur centru, cel aflat la Direcția de Sănătate Publică, pe strada Mărășești nr. 63.

(vezi aici lista centrelor acreditate: http://www.ms.ro/centre-testare/)

Autoritățile ne asigurau că în Arad funcționează cel puțin 3 aparate de testare RT-PCR, achiziționate din fonduri ale Consiliului Județean și donații. Întrebarea este: de ce aparatele de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad nu apar pe listă? Pentru că nu mai sunt funcționale, nu există personal calificat pentru deservire sau pentru că arădenii nu contează în ochii conducerii județului?

În județul Timiș, de exemplu, există șapte asemenea centre iar în Alba, două. Mai sunt județe cu câte un singur centru de testare acreditat, dar la Arad, conform autorităților, sunt trei aparate de testare deci exista posibilitatea de a fi incluse pe tabel și alte centre de testare decît cel de la DSP. Cu un singur centru funcțional, arădenii vor sta la cozi imense atunci când vor face testele necesare pentru a putea intra  în țările care cer la graniță un asemenea test negativ. În Grecia, de exemplu, se poate intra cu un test cu rezultat negativ pentru Covid-19 făcut cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în țară iar în Ungaria vecină se intră cu două teste negative din ultimele cinci zile, cu diferentă de 48 ore între ele, deci un arădean va sta la coadă de două ori dacă vrea să meargă în Ungaria.

Comentarii

comentarii