Acasă Actualitate La Arad un ziarist a fost bătut sălbatic de un muncitor

La Arad un ziarist a fost bătut sălbatic de un muncitor

529
DISTRIBUIȚI

Un caz regretabil s-a produs pe şantierul pasajului de la CET. Un ziarist de la Jurnalul arădean, care se documenta pentru un material publicistic, a fost agresat sălbatic de un muncitor care l-a lovit cu o bâtă.

Jurnalistul şi-a parcat autoturismul la intrarea pe şantier, s-a echipat cu o vestă reflectorizantă pe care scria MEDIA, şi-a pus un ecuson şi a solicitat permisiunea de a se documenta, care i-a fost aprobată. La un moment-dat, el a fost anunţat că maşina sa blochează un utilaj. A pornit spre autoturism, pentru a permite muncitorilor să-şi facă treaba dar a fost atacat de un individ înarmat cu o bâtă care nu a luat în seamă faptul că jurnalistul s-a prezentat, şi-a cerut scuze pentru deranjul provocat fără voie şi a vrut să mişte autoturismul. El a fost lovit cu bâta de muncitorul furios.

Scandalul a fost apoi aplanat prin sosirea unui echipaj de jandarmi care a venit după un apel la numărul de urgenţă 112. Agresorul şi-a cerut scuze dar asta nu poate justifica gestul său violent, îndreptat împotriva unui om care îşi făcea doar meseria, pentru a informa opinia publică despre mersul lucrărilor de la pasajul din zona CET. De asemenea, bătăuşul a fost amendat de jandarmi cu 200 de lei.

Deşi, aparent, spiritele s-au calmat, organele abilitate trebuie să reacţioneze mai mult decât o amendă simbolică pentru că s-a creat un precedent periculos. Într-o lume tot mai agitată, s-a ajuns ca oricine şi oricând să poată agresa un reprezentant al mass-media care are unicul rol de a aduce informaţia de interes public la cunoştinţa cetăţenilor.

Foto: aradon.ro

Comentarii

comentarii