Acasă Actualitate La Săcălaz, ”Îngerul Negru” tună și fulgeră!

La Săcălaz, ”Îngerul Negru” tună și fulgeră!

DISTRIBUIȚI

Preotul nomad, Cosmin Drugan, numit ”îngerul negru”, venit în Săcălaz, după ce a fost gonit din țară, ultima dată din zona Sibiului (el fiind din Vâlcea) intră din nou în atenția înspăimântată a oamenilor din Săcălaz. A fost reclamat la Mitropolia Banatului, cercetat de însuși IPSS Ioan, Mitropolitul Banatului, dar manipulat odios de vicarul Ionel Popescu (acest membru penibil al Uniunii Ziariștilor din România!), dar tot nu se liniștește. Iubitor de enoriașe (iubire creștinească, nu-i așa?) el face izmată în biserica din Săcălaz. I s-a promis o altă parohie, tot în Săcălaz, la insistențele lui Paisie (Lugojeanul. Sic!), o împărțire a enoriașilor, dar biserica nu vine (pe roți, da, pe roți, din Maramureș). În această vreme, primarul este anchetat de instituțiile statului. Primarul din Săcălaz, Nicu Viorel, este un mare susținător al acestui malefic ins, îmbrăcat în sutană, pe care l-ar dori mai departe, în comună.

Ce a făcut ieri, în biserică? Conform martorilor și înregistrărilor din timpul slujbei, popa Cosmin Drugan, vorbind ieri despre simbolul șarpelui, ca semn al răului, al trădării, a spus: ”Uitați unde este șarpele de aramă. În potirul din altar. În altar.” Lumea s-a speriat. Chiar dacă pericopa evanghelică vorbește despre un al sens al simbolurilor religioase, acest infatuat penibil, arogant, sosit în Banat doar pentru avantaje materiale, prin soția sa, nepoata unui alt mitropolit (merg pilele și relațiile, mai ceva ca în societatea politică) nu și-a luat timp să explice că există și o altă abordare dogmatică a simbolului șarpelui. Nu voi scrie o mini dizertație despre ceea ce preotul ar fi trebuit să explice enoriașilor și să nu-i mai considere ”boi și vaci”, cum deja a făcut-o în alte predici.

Aroganța, suficiența, maleficitatea lui, goana după înavuțire, sarcasmul, faptul că a plecat din zona anterioară, cu acuzația de ”prietenie intensă cu anumite femei”, toate îl fac extrem de dezavuat de oamenii din Săcălaz. Ei i-au mai cerut IPSS Ioan să-l mute, nu s-a întâmplat, acum, vor cere pe alte căi. Nu îl mai vor. Puținii care-l susțin se vor convinge, și ei, ce amarnic este acest popă…

Dacă simbolul șarpelui de aramă este folosit în ridicarea din probleme, atunci nimic pe lume nu-i dă lui dreptul, acestui Cosmin Drugan, să-și bată joc de oameni, care știu prea bine ce este șarpele, la propriu, dar și la figurat!

Îi anunț pe ”șerpii de serviciu” să-mi ocolească casa, există deja un dosar penal pentru violare de domiciliu, iar la prins șerpi veninoși se pricep foarte bine niște oameni ai legii!

Săcălaz este o comună cu tradiție tip germanic, nu este nevoie de o coadă de topor, tip regățenesc!

Comentarii

comentarii