Acasă Actualitate Liga Vest a lansat campania ”Mizerie la metru” și invită timișorenii să...

Liga Vest a lansat campania ”Mizerie la metru” și invită timișorenii să facă o ”hartă a rușinii”

DISTRIBUIȚI

Organizația civică Liga Vest a lansat campania ”Mizerie la metru”, prin care cheamă din nou timișorenii la acțiune.

”Stiți care e cea mai curată stradă din Timișoara? Ați ghicit! Strada Eneas, cea pe care locuiește primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Cine trebuie să facă muncă neplătită pentru a menține lună și bec “strada primarului”?

Vă invităm să măsurați înălțimea stratului de frunze, noroi, frunze, nisip, adunat la marginea trotuarului, pe strada pe care locuiți”, este noua campania lansată de Liga Vest.

De luni de zile multe dintre străzile Timișoarei nu au mai văzut mătura. Frunzele din toamnă, amestecate cu praf și noroi, au format în unele locuri și straturi de 10 cm.

”Vă invităm să ne trimiteți, prin mesaj privat, fotografii din zonele unde locuiți sau pe unde aveți drum, cu grosimea stratului de mizerie de la marginea carosabilului, menționând și strada, în mesaj privat pe pagina de Facebook Liga Vest sau pe adresa de email admin@ligavest.ro.

Apoi, cu această hartă a rușinii privind mizeria și implicit poluarea generată, pe arterele publice ale orașului, putem împreună să facem curățenie în câteva locuri, cel mai grav afectate, pentru a bate obrazul edililor și a da un exemplu împotriva lipsei de implicare a administrației timișorene. Și, mai mult, pentru a începe demersurile legale pentru a obliga Primăria să solicite efectuarea de lucrări de curățenie pe toate străzile din Timișoara”, transmit reprezentanții organizaței.

Cu toate că plătește patru firme de salubritate, explicația Primăriei Timișoara pentru mizeria de pe străzii are o explicație halucinantă: probleme administrative. 

“Nu mă încântă deloc să văd mizeria asta în orașul meu. Să explic care sunt trei dintre cauzele principale: pentru că refacem rețeaua de termoficare din oraș, pentru că nu avem încă pârghii suficient de tari să facem firmele de construcții să-și respecte toate angajamentele și apoi contractul de salubrizare a orașului, încheiat în 2019, e foarte departe de a fi perfect (sunt probleme cu curățenia în oraș de multi ani) și va trebui modificat,” este explicația lui Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Comentarii

comentarii