Acasă Actualitate Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu...

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

1305
DISTRIBUIȚI

liviu-dragneaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru Partidul Social Democrat. Decizia este definitivă.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Președintele PSD, Liviu Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Celelalte sentințe date de Completul de 5 juecători de la Curtea Supremă:

Olguta Sefu a fost achitată pentru abuz in serviciu.

Valentina Marica a fost achitată pentru abuz în serviciu

Claudiu Balaban a fost achitat pentru abuz în serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual.

Nicuşor Gheorghe a fost achitat pentru abuz în serviciu, condamnat 3 luni suspendare pentru fals.

Adriana Botorogeanu, condamnată la 2 ani cu suspendare

Miloș Rodica, condamnată la 3 ani cu suspendare

Marineci Ionel, condamnat la 3 ani cu suspendare

Bombonica Prodana a fost achitată pentru abuz în serviciu. 

Înlătura plata despăgubirilor pentru mai mulţi inculpaţi.

 

UPDATE:

Sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea se pune în aplicare deîndată. Preşedintele Camerei Deputaţilor va fi încarcerat imediat ce poliţiştii primesc actele de la ICCJ, dacă între timp nu se predă.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare de către ICCJ şi sentinţa e aplicabilă deîndată. Ceea ce înseamnă că nu există niciun termen de graţie pentru şeful PSD, în număr de ore, în care se poate pregăti pentru a merge în arestul Poliţiei.

Liviu Dragnea are posibilitatea să se predea de bună voie la orice secţie de Poliţie, sau să aştepte să fie căutat de poliţişti, care vor pune în aplicare sentinţa.

Astfel, ICCJ va trimite actele de la dosar şi sentinţa definitivă Poliţiei pe raza căreia se află cele două adrese indicate de Dragnea în proces, una în Teleorman şi una în Bucureşti.

Imediat ce primesc actele, poliţiştii merg la cele două adrese, pentru a-l înştiinţa pe Dragnea de sentinţă şi pentru al reţine, în vederea executării pedepsei.

Dacă Dragnea nu e găsit la niciuna dintre adrese, poliţiştii îl vor da în consemn la frontieră şi în urmărire generală, după 24 de ore de la anunţarea sentinţei.

Comentarii

comentarii