Acasă Actualitate Locuinţe ANL şi apartamente pentru evacuaţi şi cazurile sociale, în Timişoara

Locuinţe ANL şi apartamente pentru evacuaţi şi cazurile sociale, în Timişoara

442
DISTRIBUIȚI

Luni, 3 august, chiar de Ziua Timişoarei, 80 de persoane sau familii au primit cheile de la cele mai noi apartamente ANL construite la Timişoara. Aflate tot pe Strada Miloia, cele 80 de apartamente construite în etapa III B încheie investiţiile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în zona respectivă, terenul pus la dispoziţie de primărie fiind ocupat aproape în totalitate. Noile clădiri, cu un regim de înălţime D+P+2E+M, cuprind 50 de apartamente cu o cameră şi dependinţe şi 30 de apartamente cu două camere şi dependinţe. Construcţia blocurilor a durat 18 luni şi a costat 8.234.511 lei, iar lucrările ce au căzut în sarcina Primăriei Timişoara, pentru utilităţi şi căi de acces, au costat 622.935 de lei. Cele cinci scări de bloc sunt dotate cu centrală proprie, iar finisajele realizate în apartamente sunt: în băi şi bucătării – gresie şi faianţă, pe holuri – gresie, în camere – parchet, ferestre cu geamuri termopan. Locuinţele sunt realizate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi sunt destinate tinerilor şi familiilor de tineri în vârstă de până la 35 de ani, în cadrul programului de Construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, destinate tinerilor şi familiilor de tineri în vârstă de până la 35 de ani. Blocurile ANL din zona Miloia cuprind peste 280 de apartamente.

Vânzarea apartamentelor ANL

Încă din 2007, există o hotărâre guvernamentală care dă dreptul unor chiriaşi ANL, care îndeplinesc anumite condiţii, să cumpere apartamentul în care locuiesc. Chiar dacă şi în Timişoara există peste 100 de persoane sau familii care îndeplinesc toate criteriile, nicio vânzare nu a fost încă făcută. Apartamentele au fost evaluate, însă, iniţial, doar după preţul de construire. Trebuie luat în calcul şi terenul şi, în funcţie de zonă, se va face preţul pentru apartamente. Nicuşor Miuţ, directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, spune că în toamnă, evaluarea va fi finalizată, iar lista cu preţurile apartamentelor ce pot fi vândute chiriaşilor va fi înaintată spre aprobare Consiliului Local Timişoara. 

Locuinţe pe Calea Urseni şi Calea Moşniţei

Municipalitatea a mai pus la dispoziţia ANL două terenuri, pe Calea Urseni (8.500 de metri pătraţi) şi pe Calea Moşniţei (55.000 de metri pătraţi). Conform spuselor reprezentanţilor Primăriei Timişoara, pe parcela din Calea Urseni, fiind o zonă de case, ar urma să fie construite locuinţe individuale, ce ar urma să fie vândute prin credit ipotecar. Pe Calea Moşniţei vor fi construite atât locuinţe colective, cât şi individuale, unele urmând să fie vândute tot prin credite ipotecare, iar altele să fie închiriate tinerilor sau familiilor tinere. Cele două zone au toate utilităţile necesare, au fronturi stradale generoase, se pretează şi la construirea de blocuri şi pentru case individuale.

Blocuri pe fosta bază RATT

Fosta bază RATT din Ion Ionescu de la Brad a fost preluată recent de Primăria Timişoara, urmând ca acolo să fie construite până la 500 de apartamente, destinate exclusiv persoanelor evacuate sau cazurilor sociale ce solicită locuinţe. Proiectul va fi gata în octombrie, urmând ca investiţia să fie realizată folosind o parte din banii obţinuţi anul trecut prin vânzarea Cazarmei “U”.

Comentarii

comentarii