Acasă Actualitate Lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia sunt finalizate. Alin Nica:...

Lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia sunt finalizate. Alin Nica: “Urmează să-l inaugurăm în scurt timp” – foto

DISTRIBUIȚI

Lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia, construit de Consiliul Județean Timiș, în cadrul unui proiect pilot, sunt pe final. Baza sportivă de pe strada Contele Csekonics, lângă Sala de sport și ștrandul din Jimbolia, dispune de un bazin de 25 de metri, cinci culoare a câte 2,5 metri, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații pentru birouri. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane. Vor beneficia de el atât elevii, cât şi cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ.

“Este un proiect pilot la Jimbolia. Lucrările sunt practic finalizate. Am mai solicitat constructorului câteva lucrări suplimentare. Urmează să-l inaugurăm în scurt timp. Dacă va avea succes această inițiativă, o vom extinde și în alte orașe din județ. Am încercat să facem un proiect mult mai amplu, inclusive din punct de vedere arhitectural e cu totul altceva decât ce vedem la proiectele tip de la CNI. Pe lângă partea de bazin, avem și spații pentru fitness, avem și tribune. Nu este bazin dedicate exclusive școlilor, pot să folosească bazinul toți doritorii de mișcare, sport și înot. Nu vom organiza campionate naționale sau internaționale, dar competițșii școlare, regionale se vor putea organiza”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

Alte trei comune de lângă Timișoara, Moșnița Nouă, Sânandrei și Ghiroda, vor avea bazine de înot didactice construite de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație, prin Compania Națională de Investiții. Lucrările sunt în diverse stadii, iar primul care va fi inaugurat, în două-trei luni, este cel de la Moșnița Nouă.

Comentarii

comentarii