Acasă Sănătate Medici sârbi și timișeni se specializează la Timișoara în lupta cu cancerul...

Medici sârbi și timișeni se specializează la Timișoara în lupta cu cancerul de tiroidă

1201
DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara a desfășurat, timp de doua zile, la sfârșitul săptămânii, sâmbătă și duminică, un workshop privind noile abordări în screeningul, diagnosticul precoce și tratamentul cancerului de tiroidă.

Partenerii de proiect sunt Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara și Centrul de Sănătate Veliko Gradiste, Serbia. În activități sunt implicați medicii de familie, medicii de specialitate endocrinologie, chirurgie oncologica și anatomie patologica din regiunea de granița romano-sârbă.

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a explicat că proiectul este finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin intermediul Programului Interreg IPA CBC România-Serbia.

Obiectivul general este îmbunătățirea calității vieții și creșterea accesului către servicii medicale eficiente pentru populația din regiunile partenere, printr-un efort comun privind diagnosticul precoce, modern și tratamentul actual al cancerului tiroidian, în scopul reducerii ratei de mortalitate și morbiditate prin cancer tiroidian.

Cele mai importante activități ale proiectului sunt: Implicarea medicinei primare în identificarea populației cu risc pentru cancer tiroidian și efectuarea screening-ului imagistic primar.

Aplicarea uniformă a standardelor de diagnostic și tratament; structurarea pe trei nivele a principiului de screening, diagnostic și tratament.

Achiziționarea de echipamente medicale performante. Workshopuri comune despre abordările inovatoare în screening-ul, diagnosticul și tratamentul actual al cancerului tiroidian.

Acțiuni de promovare a importantei screening-ului la nivel primar și al diagnosticului de certitudine preterapeutic în cancerul tiroidian. Forumuri de conștientizare pentru publicul larg privind factorii de risc, simptomatologia, metodele de tratament, precum și evoluția și prognosticul cancerului tiroidian.
Activități de screening în populația cu aces limitat la servicii medicale prin intermediul unei unități mobile.

Comentarii

comentarii