Acasă Sănătate Medicii unguri din Csongrad și români din Timișoara – împreună în lupta...

Medicii unguri din Csongrad și români din Timișoara – împreună în lupta cu cancerul de col uterin și colorectal

2597
DISTRIBUIȚI

Un mare proiect de prevenire, diagnostic și tratament al cancerului colului uterin și colorectal în valoare de 3.452.844 de euro a fost lansat, luni 3 iunie, de către Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în prezența autorităților locale.

De proiect beneficiază populația din Timiș și Csongrad -Ungaria și este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională cu peste 2,5 milioane de euro prin intermediul programului Interreg România Ungaria – Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății.

Partenerii de proiect sunt Universitatea din Szeged, Departamentul de Radioterapie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara.

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a explicat că obiectivul este îmbunătățirea infrastructurii de sănătate și a accesului populației din regiunea Timiș – Csongrad la informații privind sănătatea și la servicii medicale de calitate pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul cancerului colorectal și de col uterin.

Astfel, Spitalul Municipal Timișoara va beneficia de un computer tomograf, Turn complet 3D Full HD pentru chirurgie endoscopică, laparoscopică, Sistem pentru video-endoscopie -video colonoscop și Sterilizator cu plasmă.

UMF Timișoara va beneficia de Accelerator liniar de înaltă energie pentru radioterapie, două video-colonoscoape, Software pentru acceleratorul liniar existent, Sistem de planificare tratament radio-terapie, Licență pentru sistemul video-endoscopie. Tot prin proiect va avea loc o îmbunătățire a competențelor pentru 40 de specialiști din domeniul medical din județele Csongrad-Timiș.

Comentarii

comentarii