Acasă Actualitate Medicul Musta, despre recordul de cazuri raportate joi: ”Lucrurile arată rău în...

Medicul Musta, despre recordul de cazuri raportate joi: ”Lucrurile arată rău în țară. Este o statistică care nu minte și nu înșală”

DISTRIBUIȚI

“Lucrurile arată rău în țară”, a declarat medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.454 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, un nou record negativ în România. De asemenea,  de ieri până azi au murit 53 de persoane bolnave de COVID-19.

“Lucrurile arată rău în țară și la noi în Timișoara. Speram, la sfârșitul săptămânii trecute, ca lucrurile să se stabilizeze și să trecem printr-o fază de platou a pandemiei apoi, încetul cu încetul, să scadă numărul de cazuri. Creșterea numărului de cazuri duce automat la creșterea cazurilor critice în Terapie Intensivă și decese. Este o statistică care nu minte și nu înșală, un procent din numărul de cazuri evoluează de critic și decedează. Din păcate asistăm la o creștere a numărului de cazuri”.

În ceea ce privește explozia de cazuri în județul Ilfov, de la 9 cazuri raportate ieri, bilanțul a crescut, joi, la 70 de cazuri. Medicul Virgil Musta a declarat că “sunt creșteri datorită faptului că apar focare”.

“În momentul în care se depistează una – două persoane în focarele respective, toată lumea dorește să-și facă analizele, nu se respectă definiția de caz care spune că doar persoanele simptomatice, dacă sunt contacți, trebuie să fie testate și astfel se descoperă și persoane asimptomatice care apoi trebuie internate în spital creând o presiune suplimentară pentru sistemul de sănătate”, potrivit medicului Musta.

Comentarii

comentarii