Acasă Eveniment Membrii Cluburilor Rotary din Timişoara, Ungaria şi Serbia s-au întrecut la „Noaptea...

Membrii Cluburilor Rotary din Timişoara, Ungaria şi Serbia s-au întrecut la „Noaptea bucătarilor”

393
DISTRIBUIȚI

FOTO

Gazda evenimentului a fost celebrul masterchef italian Antonio Passarelli

Membrii Cluburilor Rotary din Timişoara, Szeged (Ungaria) şi Serbia şi-au arătat măiestria culinară, sâmbătă, 5 mai, la "Noaptea bucătarilor", ediţia a IV-a, la Restaurantul "Primo Piano" – City Business Center III, Piaţa 700 Timişoara. Polonicul de argint a fost câştigat de echipa rotarienilor din Szeged.

Ineditul din 2012

Ajunsă la a patra ediţie, "Noaptea bucătarilor" este unul dintre cele mai incitante şi spectaculoase evenimente culinare care reuneşte rotarieni pasionaţi de arta culinară, amatori, pentru care bucătăria este o reală bucurie, nu o meserie, şi care, prin talentul, inventivitatea şi dăruirea lor în faţa cratiţei sau a borcanelor cu condimente au încercat să-şi exerseze talentele vocaţionale.

Desfăşurarea, locaţia şi mediatizarea au fost demne de un campionat mondial al gătitului, care de la an la an au căpătat o mai mare amploare şi, în acelaşi timp, recunoaştere. În 2011, evenimentul a avut şi invitaţi rotarieni din plan internaţional, invitaţi care s-au declarat încânţi atât de idee cât şi de întreaga desfăşurare.

Ineditul ediţiei 2012 a fost participarea cluburilor rotariene din mai multe ţări. Evenimentul din acest an a bătut toate recordurile de audienţă pentru că a venit cu amploare internaţională, o gazdă cu renume, master chef Antonio Passarelli, un concurs excelent articulat şi un întregarsenal de bună dispoziţie.

Gianluca Testa – cel mai elegant bucătar

Obiectivul "nopţii" a fost oferirea unui exemplu de bune practici în derularea unor proiecte vocaţionale care se adresează nevoilor comunităţii proprii sau nevoilor comunităţilor din alte ţări. În mod cert, prin acest proiect, membrii Rotary au fost încurajaţi să-şi pună talentele vocaţionale în slujba comunităţii.

Scopul a fost realizarea unui obiectiv în beneficiul comunităţii prin extinderea ariei de adresabilitate şi prin identificarea unor noi surse de finanţare, directe sau indirecte. "Împreună reuşim mai mult, mai bine şi demonstrăm că vorbim limba “rotariană” oriunde am fi. Acţionam în folosul celorlalţi şi avem aceleaşi principii la mii de kilometri distanţă”, este mesajul Rotary.

"Personal sunt pasionată de diversitatea culturală, arta culinară şi business, astfel evenimentul Noaptea Bucătarilor îl consider un adevarat team building culinar intercultural, care sparge gheaţa stimulând deopotrivă abilităţi personale de leadership, precum și lucrul în echipă, comunicarea, și positive networking", a spus Gabriela Puskas – președinte Rotary Cetate Timişoara, organizatoarea evenimentului.

Gianluca Testa, deşi s-a tăiat degetul foarte tare, iar medicul chirurg Sorin Olariu a trebuit să îl ducă la spital pentru a i-l coase, a primit diploma de cel mai elegant bucătar. De asemenea, s-au mai dat diplome pentru cel mai sexi asistent de bucătar; cea mai sexi asistentă – Ramona Grubanski; cel mai inventiv bucătar, Cristi Grădinaru; diploma pentru perseverenţă –Victor Olariu, diploma pentru tinere speranţe; diploma pentru cel mai rapid bucătar –Cornel Bota şi diploma pentru cel mai condimentat bucătar Adi Orza, iar diploma "Macaroane de aur" a primit-o Carlo Marchegeani.

Comentarii

comentarii