Acasă Actualitate Mergi în croazieră? Iată ce trebuie și ce nu trebuie să iei...

Mergi în croazieră? Iată ce trebuie și ce nu trebuie să iei la tine

DISTRIBUIȚI

Unele persoane spun că ai nevoie de câteva zeci de călătorii pe vasele de croazieră înainte de a înțelege foarte bine regulile jocului. Mai jos vei găsi câteva dintre secretele veteranilor cu privire la lucrurile pe care ar fi bine să le iei la tine, dar și în ceea ce privește obiectele pe care ar fi mai bine să le lași acasă.

Cârlige magnetice

Indiferent de aspectul pe care îl imită, majoritatea suprafețelor din cadrul cabinelor sunt metalice, deci magnetice, ceea ce înseamnă că vei putea stoca diverse lucruri sau decora cabina după bunul plac. Poți agăța genți, pălării, truse de toaletă, haine și așa mai departe. Cârligele magnetice îți vor fi de mare folos, mai ales dacă nu dispui de o cabină foarte mare. Încă un truc este să-ți personalizezi ușa de intrare, pentru a o putea deosebi rapid printre numeroasele uși identice de pe vas.

Numerar

Este bine să ai bani mărunți la tine întotdeauna, pentru că altfel nu vei putea să le lași bacșișuri persoanelor care ți-au făcut anumite avantaje și care ți-au făcut vacanța mai frumoasă. Pe lângă asta, banii îți vor fi folositori și în piețele din porturi, dar și în anumite magazine de suveniruri. Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la siguranța banilor, pentru că există un seif în fiecare cabină, așa că poți lua la tine numai cât vei avea nevoie.

Protecție solară

Este evident că vei avea nevoie de protecție solară pe un vas de croazieră. Deși se găsește de cumpărat pe vas, nu este ideal să cumperi de acolo, pentru că prețul este mult mai mare decât într-un supermarket local. Este bine să aduci din belșug, decât să rămâi fără. În orice caz, nu uita nici de o soluție post-solară; o loțiune răcoritoare after sun cu aloe vera este una dintre cele mai populare alegeri.

Stație de încărcare USB și cabluri lungi

Multe linii de croazieră au interzis aducerea multiștecherelor din cauza riscului de supratensiuni și a potențialelor daune care pot rezulta din urma utilizării unor prize multiple. În general, fiecare cabină este dotată cu între două și patru prize. Prin urmare, este foarte util să ai o stație de încărcare USB, pentru a putea să încarci simultan mai multe dispozitive. În plus, dacă ești genul de persoană care scrie pe un blog, ascultă podcasturi, îi place să editeze fotografii sau să joace poker pentru divertisment și petreci mult timp pe smartphone sau pe tabletă, ar fi bine să-ți iei la tine și un cablu USB cât mai lung, pentru că nu poți știi cât de aproape va fi priza de patul sau de fotoliul pe care vei sta.

Spray anti-șifonare

Cabinele de pe vasele de croazieră nu sunt dotate cu fier de călcat. Din acest motiv, cea mai rapidă și eficientă metodă pentru a îndrepta hainele este să folosești un spray anti-șifonare. Această soluție se pulverizează pe vestimentație și apoi va trebui doar să o întinzi, iar încrețiturile vor dispărea. În caz că nu ai timp și nici chef pentru asta, poți apela, contra cost, la serviciul pentru călcarea hainelor pe vas.

Șnur și suport pentru cartelă

Va trebui să ai aproape în permanență la tine cardul de acces pe un vas de croazieră și cea mai simplă metodă este să-l porți la gât. Astfel, îți vei permite să ieși oricând din cabină, fără să trebuiască să iei o geantă cu tine sau să te preocupi mereu că-ți va cădea din buzunar. În caz că uiți să iei unul la tine, poți procura un șnur cu supor,t de pe vas, contra cost.

Nu trebuie să iei la tine…

Prosoape de plajă, deși acest lucru poate fi tentant. Vei găsi suficiente prosoape pe punte, pe care le vei putea lua inclusiv în zilele de ancorare, dar nu uita să le returnezi. Nici uscătoarele de păr nu sunt necesare, deoarece fiecare cabină este dotată cu unul – chiar dacă, acestea sunt rudimentare. Dacă nu ai pretenții deosebite, nu este nevoie să iei la tine săpun, gel de duș sau șampon. Poate fi tentant să-ți iei la tine câteva cărți, însă vei găsi o bibliotecă pe vas, așa că poate ar fi bine să încerci ceva diferit.

Comentarii

comentarii