Acasă Eveniment Migranți afgani descoperiți într-un TIR plin cu jucării de pluș

Migranți afgani descoperiți într-un TIR plin cu jucării de pluș

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră de la Nădlac au descoperit într-un TIR încărcat cu jucării de pluș care avea destinația finală Franța șase migranți afgani care solicitaseră azil în România.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat şase cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu jucării de pluș.

La sfârșitul săptămânii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean din Republica Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, jucării de pluș pentru societăți din Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 57 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile ce se impun.

Comentarii

comentarii