Acasă Actualitate Muller Guttenbrunn Recycling are conturile blocate din cauza fostului administrator

Muller Guttenbrunn Recycling are conturile blocate din cauza fostului administrator

DISTRIBUIȚI

Muller Guttenbrunn Recycling este una dintre cele mai mari companii de la noi din ţară care se ocupă cu reciclarea fierului vechi. Recent, această companie s-a trezit cu conturile blocate şi cu sechestru pe mai multe bunuri din cauza unei presupuse datorii de aproape 300.000 de euro. Mai exact, fostul administrator Răzvan Dumitru a „încheiat” mai multe contracte de asistenţă juridică cu avocatul timişorean Ladany Horgoş Eugen.

Contracte de aproape 300.000 de euro

Un avocat bine plătit din Statele Unite al Americii ar fi cu siguranţă invidios pe onorariile aberant de mari pe care avocatul Ladany vrea să le încaseze de la Muller Guttenbrunn.

Drama celor de la Muller Guttenbrunn Recycling a început în momentul în care fostul manager al acestei companii, Răzvan Dumitru, a fost înlăturat de la conducerea companiei de către consiliul de administraţie, care a hotărât că nu mai corespunde acestui post.

În acel moment, avocatul companiei Muller Guttenbrunn Recycling, Ladany Horgoş Eugen, împreună cu Răzvan Dumitru au dat în judecată compania de la care încasaseră sute de mii de euro, în decursul anilor. Mai mult, Răzvan Dumitru a semnat imediat un act adiţional la contractul de asistenţă juridică, prin care Muller Guttenbrunn Recycling se obliga să plătească onorarii de avocat de 260.000 de euro către Ladany Horgoş Eugen, care, dacă ar mai găsi câţiva fraieri, ar putea ajunge cu siguranţă în top 300 cei mai bogaţi români.

Ca să înţelegeţi mai bine şmecheria dintre cei doi vă vom oferi şi câteva exemple concludente. Ladany Horgoş Eugen a reprezentat Muller Guttenbrunn Recycling în procesul cu TMK Reşiţa, unde onorariul de avocat a fost de 38.000 de euro, iar suma care trebuia recuperată de la reşiţeni era de doar 8.632 de euro.

Un alt proces dubios a fost cel în care Muller Guttenbrunn Recycling trebuia să recupereze de la o persoană fizică aproape 8.000 de euro, iar onorariul perceput de Ladany a fost de 5.000 de euro şi exemplele ar putea continua. Culmea este că aceste procese nici măcar nu au fost finalizate de Ladany, ci de alţi avocaţi din Timişoara.

„Totul este legal”

Doru Munteanu, unul dintre cei mai vechi şi versaţi executori judecătoreşti de la noi din oraş, spune că va scoate la licitaţie clădirea companiei de reciclare a fierului vechi, dacă aceştia nu vor plăti suma datorată către Ladany. „Totul este legal, eu nu acţionat decât în spiritul legii.

Aici este un conflict între fostul administrator şi actualul manager, iar presa nu ar trebui să intervină şi să facă justiţie. Există alţi oameni care trebuie să facă acest lucru, nu eu şi presa. Este adevărat că le-am pus poprire pe conturi, iar clădirea este sechestrată. Dacă nu vor plăti onorariile de avocat, le voi scoate clădirea la licitaţie”, a spus Doru Munteanu.

Contracte nefacturate

Toţi oamenii de afaceri din România se plâng de faptul că la semnarea unui contract trebuie tăiată automat o factură.

În momentul în care ai tăiat factura, automat trebuie să plăteşti şi TVA pentru nişte bani pe care nu se ştie când îi vei încasa.

Avocatul Ladany nu a facturat aceste contracte, însă are pretenţia să încaseze sute de mii de euro de la Muller Guttenbrunn Recycling. Avocatul Ladany, precum şi fostul administrator Răzvan Dumitru nu au putut fi contactaţi pentru a-şi expune punctele de vedere.

Comentarii

comentarii