Acasă Actualitate Municipalitatea timișoreană spune că a redus consumul de carburant la STPT, după...

Municipalitatea timișoreană spune că a redus consumul de carburant la STPT, după ce a montat GPS-uri pe autovehicule

DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, spune cetățenilor că Societatea de Transport Public Timișoara a reușit să scadă consumul de carburant al vehiculelor din dotare cu zece la sută, după ce primăria ar fi montat sisteme de monitorizare de tip GPS, care ar măsura și volumul combustibilului din rezervoare.

”De când a început anul, am redus consumul de carburant la STPT cu 56.500 litri față de anul trecut”, conform lui Dominic Fritz.

”Ca să oprim furtul din rezervoare, am montat în fiecare autobuz un aparat care monitorizează locația prin GPS și care ne spune volumul de carburant din rezervor. De când am implementat noul sistem, ca prin minune, s-a redus consumul lunar pentru fiecare kilometru circulat cu până la 10%. Mesajul este clar: când e vorba de banii timișorenilor, nu ne uităm în altă parte. Gata cu căpușarea societăților primăriei.

E doar una din măsurile pe care le-am luat pentru restructurarea companiei de transport public”, conform lui Dominic Fritz,

El ne mai spune că primăria va scăpa STPT de datoriile istorice, în cea mai mare parte.

”Sunt hotărât să punem STPT-ul pe o fundație solidă. Anul acesta scăpăm compania de 70% (aprox 87 milioane de lei!) din datoriile istorice. Cumpărăm tramvaie și autobuze noi cu bani europeni, reducem personalul administrativ ca să putem crește numărul șoferilor, investim în stații noi și facem transportul mai predictibil pentru clienți. Rezultatele nu se văd peste noapte, doar litru cu litru”, mai spune Fritz.

Comentarii

comentarii