Acasă Actualitate A murit Tudor Petruș. Reputatul antrenor de floretă avea 68 de ani...

A murit Tudor Petruș. Reputatul antrenor de floretă avea 68 de ani și era tehnician la CSU Poli Timișoara

1599
DISTRIBUIȚI

Reputatul antrenor Tudor Petruș a decedat la vârsta de 68 de ani. Reputatul antrenor de floretă Tudor Petruș s-a stins din viață la vârsta de doar 68 de ani, a anunțat Federația Română de Scrimă, marți, pe site-ul său oficial.

Tudor Andrei Petruș s-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS București, unde a practicat scrimă sub conducerea lui Jacques Istrate și Vasile Chelaru, apoi s-a alăturat clubului CSA Steaua București, cu care a câștigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual și pe locul 9 cu echipa.

La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual și pe locul 5 pe echipe, potrivit sursei menționate.După ce s-a retras din activitatea sportivă de performanță, a devenit antrenor de scrimă la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floretă feminină, inițial ca secund lui Ștefan Haukler în perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa României a fost dublă campioană mondială, în 1994 și în 1995, iar Laura Badea a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.

În ultimii ani din viață, Tudor Petruș a fost antrenor federal în cadrul Federației Române de Scrimă și tehnician la CSU Poli Timișoara. Aceasta este a treia pierdere pe care o suferă scrima românească în ultimele luni, după decesele antrenorului de spadă Ioan Popa (64 ani), luna trecută, și antrenorului de sabie Dan Găureanu (49 ani), în luna mai.

Comentarii

comentarii